Vesti

Jeep potpunu elektrifikuje svoju gamu do 2022. godine!

Svi modeli će se prodavati kao konvencionalni, ili kao plug-in hibridi

Jeep Wrangler Sahara EcoDiesel
1.56KPregleda

Američki proizvođač planira da elektrifikuje sva vozila iz svoje game u naredne dve godine. Cilj je da se Jeep predstavlja kao “zeleni” brend.  

Jeep Wrangler Sahara EcoDiesel

Naime, tokom nedavne medijske prezentacije na Novom Zelandu, predsednik Jeep-a, Kristijan Mjunie je otkrio da će taj brend postati “najzeleniji SUV brend na svetu”. On je dodao i da će elektrifikovani modeli na kojima se radi biti najbolji Jeep modeli ikada. I najbrži.

Ovaj američki brend u vlasništvu FCA grupacije već ima pozamašan broj SUV vozila u svojoj gami. Upkos tome, gama će u narednim godinama postati još veća. Do 2022. godine će se modeli Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade, Grand Commander, Wagoneer i Grand Wagoneer prodavati ili kao plug-in hibridi ili kao tradicionalni hibridi.  

Čelnici američkog proizvođača veruju da će elektrifikacija dovesti do veće prodaje na globalnom nivou. Ta prodaja je i onako jako porasla od 2009. godine kada je širom sveta Jeep prodao svega 300.000 automobila. Ove godine je prodato ne manje od 1,5 miliona vozila!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery