Vesti

Pininfarina slavi svoj 90. rođendan!

Zbog toga je i nastao novi logo

Pininfarina
1.9KPregleda

Sledeće godine će Pininfarina proslaviti svoj 90. rođendan. S tim na umu, kompanija je predstavila novi logo, a najavila je i seriju događaja kojima će prisustvovati, ali i one koje će organizovati.

Pininfarina

Pininfarina, skraćeno Carrozzeria Pininfarina, osnovana je 1930. godinu u Torinu u Italiji. Njen osvinač je bio Battista “Pinin” Farina. U početku, ova kompanija je pravila karoserije za modele brendova kao što su Alfa Romeo, Hispano-Suiza, Fiat, Cadillac, Rolls-Royce, Lancia i druge. Međutim, postrojenje ove kompanije je uništeno tokom Drugog svetskog rata, te da Farina nije bio uporan kao što jeste, to bi vrlo lako mogao biti kraj priče o ovoj kompaniji.

Početkom pedesetih godina prošlog veka, stvari su krenule u boljem smeru. Tada je ova kompanija zasnovala partnerstvo sa Ferrarijem, te je bila zaslužna za dizajn nekih od automobila legalnih za javne puteve te kompanije tokom nekoliko decenija. Nažalost, danas nijedan automobil iz Maranela nije dizajniran od strane ovog coachbuilder-a.

Tokom 2015. godine, Mahindra Grupacija je kupila ovu italijansku kompaniju. I to za oko 168 miliona evra. Prošle godine je saopšteno da će ona konstruisati Batista električni hiper automobil baziran na modelu Rimac C_Two.

Logo ove kompanije sada kombinuje tradicionalni Pininfarina natpis sa malim brojem 90. “Naš logo svetu priča priču od porodici i kompaniji”, rekao je Paolo Pininfarina.

Pininfarina

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery