Aktuelno

In Memoriam: Kako je Sabine Šmic odvozala brzi krug na Nirburgringu u Ford Transitu (VIDEO)

3.39KPregleda

Sabine Šmic, koja je preminula u 51. godini, izgubivši bitku protiv opake bolesti, nije bila samo popularna voditeljka BBC-jevog Tope Geara.

 

„Kraljica Nirburgringa“ je na prvom mestu bila sjajan trkački vozač, najbolje se snalazeći u „paljenju guma“ i „izduvavanju ega“ pripadnika muškog pola, previše uverenih u svoje vozačke mogućnosti na „Zelenom paklu“. Čak, nije joj bilo važno u kojem vozilu će savladavati krivine Nordšlajfea.

 

Šmicova se gledaocima Top Geara po prvi put predstavila 2004., i to u okviru segmenta kreiranog u čast 40. godišnjice Ford Transita. Da bi proslavio jubilej, Top Gear je odlučio da gledaocima pruži nezaboravan doživljaj, tako što će Sabine Šmic provozati Transit duž staze dugačke 21 kilometar. Sekundarni plan je bio da se ponizi Džeremi Klarkson.

 

Godinu dana ranije, Klarkson je bio izazvan da u Jaguaru S-Type prođe Nirburgring za ispod 10 minuta, što mu je i uspelo. Ali…

 

Njegovo vreme od 9 minuta, 59 sekundi, nateralo je Šmicovu, koja je trenirala Klarksona u ulozi „domaćice“ Nirburgringa u „trkačkom taksiju“, da izrekne smelu tvrdnju.

 

„Da ti kažem nešto“, rekla je ona. „Napraviću to vreme u kombiju.“

 

Izazov prihvaćen, potvrdili su u Top Gearu.

 

„To vozilo zaista nije bilo napravljeno za takve stvari“, rekao je Hamond godinu dana kasnije, sedeći u zadnjem delu Ford Transita zajedno sa Šmicovom na parkingu Nirburgringa.

 

 

Naravno, to je bilo potpuno jasno. Mada Transit ima ogibljenje u stilu putničkog automobila, njime se i dalje upravlja „kao školskim autobusom“, reči su Sabine Šmic.

 

Takođe je istaknuto da je gomila „petrolheada“ u svojim sportskim automobilima imala teškoća da prođe Nordšlajfe za ispod 10 minuta.

 

„Pa, oni su spori a ja sam brza“, rekla je Šmicova smejući se.

 

Sa samo 136 ks na raspolaganju i „sprintom“ do 100 km/h za više od 20 sekundi, bilo je jasno da zadatak nije nimalo lak, ali ga je Sabine doživela veoma ozbiljno.

 

„Moram da kočim levim stopalom“, rekla je sve nervoznijem Hamondu, „onda mi je desno stalno na gasu, vidiš?“

 

Nije poznato da li je Hamond mogao da odvoji oči s puta da bi proverio gde se nalaze stopala Šmicove dok su leteli stazom pri brzini do 180 km/h, pretičući ostale vozače.

 

„Požuri, molim te“, rekla je Sabine dok je prolazila pored daleko aerodinamičnijeg vozila, jednog od mnogih koje je pretekla do cilja. „J…i motocikl mi je na put“, dodala je ubrzo.

 

 

„Veoma mi je drago što to nisam bio ja, preteknut od strane kombija“, rekao je Hamond „boreći se za život“, dok se Šmicova bezbrižno osmehivala pored njega.

 

„Dolazi Karusel, zategnite pojaseve“, rekla je Sabine dok su se približavali čuvenoj sekvenci slepih, nagnutih krivina, povodom kojih je slavni Manuel Fanđo savetovao novajlije da jednostavno ciljaju najviše drvo.

 

Hamondu je osmeh ubrzo nestao s lica.

 

Šmicova je prosto vrištala od oduševljenja, bila je potpuno u svom elementu, naizgled nesvesna rizika koje donosi trkačka vožnja jednog komercijalnog vozila, predviđenog za dostavu robe.

 

„Brže!“, rekla je kasnije širokose osmehnuvši, odskačući na standardnom Transitovom sedištu, dok su gume škripale a Hamond stenjao: „O, bože, ovo je bilo užasavajuće.“

 

Ipak, voditelj Top Geara se sabrao do kraja kruga: „Lep drift“, rekao je dok je Transit proklizavao kroz jednu od 137 krivina.

 

 

Uprkos herojskim naporima, Sabine Šmic nije uspela da sprovede Transit do cilja za ispod 10 minuta. Na kraju, vreme kruga je iznosilo 10 minuta, 22 sekunde.

 

Nezadovoljna postignutim, ali i dalje spremna za izvršavanje zadatka, Šmicova je iz kombija izbacila nepotrebne stvari, uključujući i Hamonda, pa čak i sopstveni bezbednosni pojas, pre nego što je krenula u drugi pokušaj.

 

Ovoga puta nije bilo toliko osmeha, jer je priroda istinskog trkača preovladala u Sabine Šmic. U jednom trenutku je rekla: „Mora da sam luda“, dok je gotovo izgubila kontrolu u jednoj krivini.

 

Posle je čak priznala da je bila uplašena dok je tutnjala jednom od najzlokobnijih staza na svetu, koja je po Hamondovoj proceni odnela stotine života, dok je Šmicova izjavila da se tu slupala „mnogo puta“.

 

„Bila je to najteža trka koju sam imala ikada u životu“, rekla je dok je silazila sa staze.

 

 

Konačno vreme koje je postigla je bilo 10 minuta, 8 sekundi, prosto neverovatno uzimajući u obzir kojim vozilom je postignuto, ali nedovoljno da se nadmaši Klarkson. Ipak, svi su bili impresionirani.

 

„Trebalo bi da se osećam samozadovoljno oko svega toga“, rekao je Džeza u studiju nakon što prikazan snimak. „Međutim, moram da kažem da je to bila jedna fascinantna vožnja.“

 

„Bilo je neverovatno“, složio se Hamond.

 

„Bio je to običan dan, tu su bili momci u Porscheima, puni sebe s pogledima u stilu ’pogledajte me, ja sam u mom Porscheu, ha ha“, a pretekla ih je devojka u kombiju.

 

Iako Klarksonovo vreme postignuto u sportskoj limuzini nije uspela da nadmaši devojka u Transitu, divljenje njenim uspesima u auto-moto sportu je bilo vrlo iskreno.

 

Šmicova je jedina žena koja je pobedila na trci 24 časa Nirburgringa, i to dva puta – 1996. i 1997.

 

Predstavljajući je publici u studiju uz buran aplauz, Klarkson je nagovestio da će se Šmicova jednog dana pridužiti Top Gear timu kao voditeljka, što se i desilo 2016., samo godinu dana pre nego što joj je dijagnostikovan karcinom.

 

Nastavila je da se takmiči do 2019.

 

 

 

 

Vrele Gume

Izvor: Top Gear

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery