AktuelnoEco GreenVesti

Ilon Mask kaže da bi elektromobil od 25.000 dolara mogao da dođe bez volana i papučica

4.11KPregleda

Ilon Mask je navodno imao sastanak sa saradnicima, na kojem je govorio o budućnosti Tesle.

 

Već smo znali da kalifornijska kompanija planira projekat lansiranja kompaktnog modela s cenom od 25.000 dolara, ali ima tu i dodatnih detalja. Kada dolazi? Kako će se zvati? Da li će posedovati najnoviju i najnapredniju Teslinu tehnologiju ili će sve biti „razblaženo“ zarad priuštivosti?

 

Neki u okviru novinarske i internet zajednice tvrde da poseduju „procurele“ informacije, a ruku na srce, one se češće pokažu tačnim nego suprotno.

 

Što se ovog konkretno slučaja tiče, ljubitelj Tesle i investitor, Sojer Merit, preko Twittera je obelodanio da je jedan od njegovih izvora bio prisutan tokom navedenog sastanka sa šefom, Ilonom Maskom. Merit je s tim u vezi podelio informacije.

 

Kako se ispostavlja, Mask je zaposlenima rekao da će budući automobil biti nazvan „Model 2“, sugerišući da se radi o elektromobilu koji će koštati 25.000 dolara, s tim što se početak proizvodnje planira za 2023. Zatim, navodno je upitao zaposlene da li žele da automobil poseduje volan i papučice.

 

Imajte na umu da je Mask prethodno izjavio da Tesla radi na čisto autonomnom automobilu od 25.000 dolara. Naravno, šef kompanije iz Palo Alta je poznat po tome što motiviše zaposlene  takvim i sličnim komentarima, postavljajući teške ciljeve uz zadržavanje poslovičnog optimizma.

 

Tesla planira da održi obećanje i startnu cenu zadrži na 25.000 dolara, zahvaljujući novim baterijskim ćelijama i efikasnijim proizvodnim procesom istih. Međutim, čini se da ako Tesla sledi postojeći kurs, mogućnost potpuno autonomne vožnje, bez obzira koliko ona bude napredna 2023., verovatno neće postati standardna. Možemo samo nagađati da li će ljudi biti spremnni da to plate, unapred ili putem pretplate. Mask je takođe rekao da će cena FSD-a (Full Self-Driving) nastaviti da raste kako tehnologija bude poboljšavana, pa bi automobil od 25.000 dolara s FSD-om, lako mogao da košta i čitavih 35.000.

 

Međutim, da bi uopšte došao do toga, Mask mora da reši tekuće probleme koji nisu nimalo naivni.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery