AktuelnoOnline plusVesti

Hyundai Kona u direktnoj vezi sa suncem

2.06KPregleda

Puštena u rad (off grid) mini solarna elektrana za vožnju na sunčanu energiju

 

PRVI SRPSKI SOLARNI EKO KILOMETRI 

 

 

Budući da smo svi složni oko činjenice da pokretanje automobila na „prljavu“ energiju iz termoelektrana nije ni ekološki ni ekonomski održivo, kao i uvek redakcija Vrelih Guma ide godinama unapred.

 

 

 

Danas je  puštena u rad VRELE GUME SOLAR interna off grid kućna solarna elektrana snage 11kW

 

Opšti cilj ovog projekta je da čistu solarnu energiju dobijenu iz solarnih panela na krovu, akumuliramo u našim električnim automobilima koje testiramo i da svi električno pređeni kilometri budu pokretani isključivo čistom i potpuno besplatnom našom solarnom električnom energijom.

 

 

Prvo punjenje testne Hyundai Kona Elektrik je upravo u toku po ovom sunčanom danu, planiranom snagom od 11kW direktno iz solarnih panela i automobilskog punjača (11 kW) marke ETREL u bateriju Kone Elektro.

 

 

 

 

Detaljan izveštaj o gradnji sistema, papirologiji i ostalim bitnim elementima donosimo uskoro u mini serijalu u našoj TV emisiji.

 

 

 

Sutra ekskluzivno na ovom mestu saznajte koliko smo dobili besplatne i čiste električne energije a samim tim i koliko smo imali na raspolaganju PRVIH SRPSKIH SOLARNIH KILOMETARA za sunčano kretanje.

 

 

 

Posebno zahvaljujemo na učešću i doprinosu na realizaciji projekta firmama:

– ND SOLARSISTEM DOO NOVI SAD 

– SPECTRA NOVI SAD

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery