AktuelnoOnline plusVesti

Hyundai Kona Electric veća, sposobnija i naprednija

2.14KPregleda

Poznati tehnički detalji nove Hyundai Kona

 

 

Već u prvoj generaciji Hyundai električne varijante modela Kona, postalo je jasno da je ovaj automobil najprijatnije iznenađenje elektrifikacije automobila za „običnog“ čoveka. U tom stilu Hyundai ide dalje sa novom Kona Electric. 

 

 

Osim novog futurističkog spoljnog dizajna, jedan od bitnih činjenica napretka leži u podatku da je ovaj automobil sada duži za 15 cm od prethodnika.

 

 

 

To je svakako ostavilo mogućnost, da iako već prostrana unutrašnjost, bude još veća i komfornija.
Značajno je redizajniran i enterijer, u kojem sada dominira jednostavnost i minimalizam.

 

 

 

Kabinom dominira novi horizontalni C-Pad sa integrisanim duplim panoramskim ekranima od 12.3 inča, poput onih u novom BMW serije 7.

 

Nova Kona Electric može biti opremljena sa dva paketa baterija, Standard i Long Range. Standard model poseduje kapacitet baterije od 48.4 kWh koji je dovoljan za 300 km autonomije (fabrički 342 km).

 

Ukoliko ih električnom energijom snabdevati iz sopstvene solarne elektrane od 10kW najveću bateriju možete napuniti od nule za nešto više od 6 časova.

 

 

Long Range model dolazi sa baterijom od 65.4 kWh koja omogućava domet od 490 kilometara prema fabričkim WLTP standardima i merenjima.

Standard Range model poseduje el.motor na prednjoj osovini od 114,6 kW odnosno 154 ks. 

 

 

 

Long Ranger verzija je opremljena takođe napred pozicioniranim el.motorom od 160 kW (214 KS) uz 225 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

 

U ponudi je i osporavani „i-Pedal“ režim vožnje koji omogućava vožnju sa jednom pedalom i Smart Regenerative System, sa zadatkom da automatski određuje efikasnost regenerativnog kočenja na osnovu informacija stanja saobraćaja ispred vozila.

 

Na tržištu se može očekivati početkom leta ove godine. Cena za oko 4.000 evra viša od prethodnog modela.

 

 

BONUS PLUS: Zašto je Kona Electric auto za običnog čoveka

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery