AktuelnoVesti

Hyundai iz ponude izbacuje polovinu modela s motorima s unutrašnjim sagorevanjem

1.5KPregleda

Nema tačnog vremenskog roka kada će se to desiti.

 

Hyundai Motor grupa se tiho priprema za narednu automobilsku revoluciju. Naravno, reč je o onoj „električnoj“. Po novom izveštaju Rojtersa, koji je citirao po običaju neimenovane izvore, rukovodstvo južnokorejskog proizvođača je odobrilo plan u martu, koji podrazumeva prepolovljavanje broja modela s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

 

Doduše, izvori nisu naveli rok kada bi to trebalo da se desi, mada će kompanija navodno finalizovati svoju EV strategiju u okviru narednih šest meseci.

 

Ovaj potez je povučen da bi se oslobodili resursi za departman razvoja i istraživanja, usmereni pre svega na elektromotore, baterije i gorivne ćelije. Rojters je zamolio Hyundai da pojasni svoje planove i izjave da ubrzava tranziciju ka električnim i vozilima na gorivne ćelije. Kompanija, pod čijim krovom su Hyundai, Kia i Genesis, nada se da će prodavati milion elektromobila do 2025., a da bi to ostvarila, neophodna joj je odgovarajuća gama vozila. Korejci se nadaju da će postati proizvođač isključivo električnih automobila do 2040.

 

Ranije ovog meseca, Hyundai je najavio da će investirati 7,4 milijardi dolara u američke pogone zaključno s 2025., što uključuje unapređenja u cilju proizvodnje EV modela u Americi sledeće godine. Investicija takođe uključuje podršku vodoničnoj infrastrukturi. Plan da se iz proizvodnje izbaci polovina konvencionalnih modela se već sprovodi u Kini, gde će kompanija broj modela sa SUS motorima smanjiti s 21 na 14 do 2025., uvodeći po jedan električni automobil svake godine.

 

Hyundai Motor grupa je takođe izjavila za Rojters da će polako širiti svoju EV ponudu u Evropi, SAD i Kini.

 

Vrele Gume

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery