AktuelnoPRVesti

Hyundai i20 N Top Gear’s šampion

Hyundai i20 N
2.05KPregleda

Hyundai i20 N proglašen šampionom Top Gear’s Speed Weeka

 

Hyundai i20 N postao je šampion 2021. nedelje brzine Top Geara, nakon što je demonstrirao najbolje performanse u konkurenciji 26 modela. Nedelja brzine trajala je nekoliko dana na testnoj stazi Top Gear a Dunsfoldu, gde je Hyundaijev hot hatch nadmašio svoje konkurente u nizu iscrpnih testova.

 

 

Protivnici i20N na Nedelji brzine 2021. bili su poznati sportski brendovi poput Porschea, Lamborghinija, McLarena… Ali i Ford Mustang, BMW M3, Golf R, Mini Remastered itd. Takmičenje je obuhvatilo kako poznate sportske modele sa dva sedišta, tako i hibridne modele sa preko 1000 KS, te i potpuno električne sportske kupee.

 

Nakon preliminarnih procena, pet modela koji su okarakterisani kao najzabavniji u vožnji takmičili su se na putevima Nacionalnog parka Exmoor u Velikoj Britaniji. Sudije, uključujući Chrisa Harrisa i The Stiga iz Top Geara, proglasile su Hyundai i20 N najboljim! Inače, i20 N je u isto vreme i cenovno najpovoljniji model na TG Nedelji brzine 2021.

 

Hyundai i20 N

 

 

„Svake godine okupljamo brze automobile lansirane u poslednjih 12 meseci. Nedelja brzine je uvek puna iznenađenja. Ono što nismo očekivali je da najpristupačniji automobil ovde  pokaže toliko toga i potpuno zasluži pobedu. Ali i20 N ima  ogroman potencijal i dinamičnost koji ga čine istaknutim. Ne samo među konkurentima, već i u čitavom spektru Nedelja brzine” rekao je Jack Rik, urednik časopisa Top Gear.

 

i20 N: najmanji, ali moćan N model

Potpuno novi i20 N kombinuje uspeh i20 sa sportskim duhom i zabavom u vožnji brenda Hyundai N. Sa svojim počecima koji sežu od motosporta, najnoviji hot hatch Hyundai N preuzima inspiraciju i pozajmljuje inženjerske vrednosti od pobedničkog reli automobila i20 WRC. Automobil visokih performansi i20 N pruža izuzetno iskustvo u vožnji kako na trkalištima tako i na autoputevima.Uprkos tome što je to najmanji N model , inspiracija moto sportom aludira na njegov snažan potencijal.

 

Hyundaijev hečbek isporučuje vodeći u klasi odnos snage i težine od 171 KS po toni. Hečbek sa petora vrata takođe je opremljen najsavremenijom tehnologijom povezivanja, multimedijom i naprednim bezbednosnim funkcijama.

 

 

„Baš kao i sve Hyundai N modele, i20 N smo konstruisali kako bismo pružili uzbudljivo iskustvo vožnje na trkačkim stazama, pouzdanost na autoputevima i svakodnevnu upotrebljivost. Bilo je izazovno, ali uspeli smo da stvorimo hečbek visokih performansi po pristupačnoj ceni. “, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe.

 

„Hyundai i20 N je nadmašio konkurenciju na jednom od najizazovnijih testova performansi u industriji. Proglašen je sveukupnim šampionom Top Girove Nedelje brzine. Veoma smo ponosni što vidimo da je Hyundai zaslužio svoje mesto među automobilskim modelima najboljih performansi.”

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery