AktuelnoPRVesti

Humanitarna trka na Kopaoniku

1.2KPregleda

U  humanitarnoj ski trci “Budi život” prikupljeno 900.000 dinara

 

 

Javno preduzeće Skijališta Srbije i humanitarna organizacija NURDOR organizovali su danas humanitarnu ski trku na Kopaoniku i tom prilikom prikupljeno je 900.000 dinara. Na trci koja je održana na stazi Karaman greben učestvovalo je više od 80 takmičara.

 

U muškoj kategoriji najbolje vreme imao je Vuković Milisav, u ženskoj kategoriji prvu poziciju zauzela je Bobac Sonja, dok je u kategoriji najmlađih prvo mesto osvojio  Bajić Kosta. Najbolji takmičar koji je vozio bord bio je Luka Šušić.

 

I ove godine je tradicionalna ski trka Skijališta Srbije imala humanitarni karakter pod sloganom „Budi život“, a prikupljena sredstva namenjena su za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije.

 

Nacionalno udurženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana. Tokom osamnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovođeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja dečjeg kancera u našoj zemlji: osam rehabilitacionih kampova za izlečenu decu godišnje; pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu; nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

 

 

NURDOR 2019. godinu započinje velikim projektom sa ciljem izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje. S obzirom da se često radi o materijalno ugroženim porodicama iz manjih sredina, od izuzetne je važnosti da im obezbedimo podršku. Da ni za jedno dete bolest ne predstavlja prekid detinjstva, a za roditelje oduzimanje dostojanstva.

 

Skijališta Srbije i Nurdor se zahaljuju svima koji su učestvovali i podržali ovu akciju.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery