Tjuning

Audi RS3 Sportback u izdanju kompanije ABT Sportsline!

Razvija skoro 500 konjskih snaga i brži je od nekih, ne tako starih, super automobila

Audi RS3 Sportback by ABT Sportsline
2.83KPregleda

“Hot heč” automobili koji razvijaju oko 400 konjskih snaga danas su sasvim normalna pojava. Međutim, hečbek automobil koji razivija skoro 500 “konja” je još uvek nešto što nije postalo uobičajeno. Prema tome, dozvolite nam da vam predstavimo najnoviji projekat tjuning kuće ABT Sportsline, moćni Audi RS3 Sportback.

Audi RS3 Sportback by ABT Sportsline

Na fotografijama vidimo da automobil izgleda dosta agresivnije, ali da je uprkos tome prepoznatljiv kao Audi RS3 Sportback. Oni koji pažljivije pogledaju automobil uočiće još i ABT značke, što će ih svakako navesti da postave par pitanja o automobilu. Međutim, sigurni smo da će oni biti zapanjeni odgovorima, bar kada su u pitanju performanse.

Naime, ovaj Audi RS3 Sportback razvija 493 konjske snage (368 kW) i 570 Nm obrtnog momenta. Ispod njegove haube se i dalje krije 2,5-litarski petocilindraš, ali je on tjuniran. Dodatnih 99 konjskih snaga (74 kW) i 90 Nm dobijeno je montiranjem novog hladnjaka i izduvnog sistema. Naravno, za to je zaslužno i remapiranje ECU-a.  Zahvaljujući tome, ovaj Audi RS3 Sportback iz mesta do stotke ubrzava za 3,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 299 km/h.

Pre samo nekoliko godina, te cifre bi automobil svrstavale u segment super automobila. Na primer, Ferrari F430 za tri desetinke sporije ubrzava iz mesta do 100 km/h.

Istini za volju, ubrzanje i maksimalna brzina nisu toliko impresivni. Naime, fabrički RS3 Sportback od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 280 km/h.

Audi RS3 Sportback by ABT Sportsline

Da li vam se dopada ovaj model?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery