AktuelnoVesti

Honda Civic Sedan uvodi japanski model u 11. generaciju (FOTO)

938Pregleda

Uprkos povećanim gabaritima, efikasnost je poboljšana.

 

Honda Civic Sedan za 2022. je uveo popularni japanski model u 11. generaciju. Kompanija kaže da je filozofija primenjena na novajliju „čovek-maksimalno, mašina-minimalno“, uz stavljanje akcenta na funkcionalnost i jednostavnost.

 

 

Honda ima pravilo da koristi dizajn koncepata ranijih Civica za formiranje izgleda novog. Ukupna forma je uglovanija nego kod prošle generacije, dok je međuosovinsko rastojanje duže za tri centimetra. A stubovi su iskošeniji prema nazad, naglašavajući dužinu prednjeg dela. Niska linija pojasa obezbeđuje velike staklene površine, što je još jedna od stavki u okviru imidža Honde. Civic je dostupan u osam boja od kojih su tri nove: Meteorite siva metalik, Sonic biserno siva i Morning Mist plava metalik.

 

 

Dizajneri su bili više avanturistički nastrojeni na planu stajlinga enterijera. Najupečatljiviji aspekt čini mreža u vidu pčelinjeg saća koja se pruža duž čitave širine armaturne table, s inkorporiranim vazdušnim otvorima, kreirajući čistu, unificiranu formu.

 

 

LX, Sport i EX modeli dobijaju 7,0-inčni klaster instrumentacije s digitalnim brzinomerom i obrtomerom s leve strane i odvojenim analognim brzinomerom s desne. Ovi paketi takođe uključuju i 7,0-inčni displej info-zabavnog sistema povrh armaturne table.

 

 

Touring dobija kompletnu digitalni instrumentaciju u vidu 10,2-inčnog displeja, koji informacije može da predstavi u formi tradicionalnih pokazivača i grafike. Tu je i 9,0-inčni ekran multimedijalnog sistema, koji je najveći u jednom Hondinom vozilu do sada. Perjanica takođe poseduje Bose audio sistem s 12 zvučnika.

 

 

LX i Sport dobijaju postojeći, atmosferski 2,0-litarski četvorocilindraš sa 160 ks i 187 Nm. Menjač je CVT, koji snagu šalje na prednje točkove.

 

S druge strane, EX i Touring dobijaju 1,5-litarski turbo sa 182 ks i 240 Nm, što je 6 konja i 20 Nm više u odnosu na odlazeći Civic. Ovde je CVT jedina menjačka opcija. Novi Civic Si će pristići nešto kasnije.

 

 

Novi Civic Sedan za 2022. odlikuje unapređen Honda Sensing bezbednosni sistem, koji poseduje kameri i osam sonarnih senzora. Ova tehnologija sada uključuje i asistenciju u saobraćajnim gužvama i kontrolu kočenja pri niskim brzinama. Unapređenja takođe uključuju prirodnije kočenje adaptivnog tempomata i linearnije pokrete volana sistema održavanja vozne trake.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Lepši mi je aktuelni model. Ovaj mi deluje pravljen po ukusu amerikanaca.
    Hauba deluje spustena i isturena previše, kao čelo u neandertalca, a zadnja svetla su predimenzionisana.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery