AktuelnoVesti

Hertz Rent a Car proglašava bankrot

4.44KPregleda

Spremite se na korona udar – Najveća renta car agencija na svetu najavila bankrot!

 

Da koronavirus nije mačiji kašalj dokazuju i nova dešavanja u ekonomiji, pri čemu pandemija zvanično još nije ni okončana.

 

Ono što smo pre dvadesetak dana najavili, se i obistinilo! Najveća svetska rent a car agencija Hertz je zbog nagomilanih dugova najavila definitivan bankrot.

 

Razlog je navodno isključivo posledica negativnih poslovnih dešavanja zbog koronavirusa.

 

Posao su svojevremeno početkom prošlog veka startovali sa 12 modela Forda T, a kompanija je bez problema preživela i veliku ekonomsku krizu tridesetih godina, pa i Drugi svetski rat i desetine ostalih naftnih i tržišnih šokova. Kako kažu u službenom saopštenju, srušila ih je kriza nastala prekidom potražnje za automobilima koji se iznajmljuju usled globalne pandemije Covida-19.

 

Očigledno, koronavirus je srušio moćni Hertz.

 

Usled ovog primera postavlja se pitanje koliko su najveće svetske kompanije zapravo na nerealnim tržišnim principima napredovale zahvaljujući gotovo monopolskom položaju? 

 

 

Hertz je samo jedna od takvih, jer nakon koronavirusa nisu više uspele skrivati „leševe u podrumu“ bez pomoći države.

 

Imajući u vidu da snažna Amerika nije u stanju spasiti jednu od najvećih kompanija u auto branši, ostaje nam samo zaključak da koronavirus tek sada udara svom snagom, a šta se „krije iza brda“ strah nas je i pomisliti. Naročito nas slabo razvijene evropske provincije.

 

Da podsetimo na staru ekonomsku izreku „Kada američka ekonomija kine, evropska dobija upalu pluća, a slabo razvijene zemlje umiru na respiratoru“!

 

Što bi rekli, „pridružene bolesti“, pogotovo one ekonomske, su fatalna stvar!

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery