AktuelnoVesti

Haos na punjačima u Španiji

3.59KPregleda

Uskršnji debakl na Tesla punjačima

 

 

 

Iako vlasnici Tesla vozila smatraju sami sebe izuzetno privilegovani EV korisnicima, Uskršnji praznici u Španiji ukazali su na problem koji tek dolazi

 

 

Zapravo, prva ovogodišnja praznična migracija u vreme Uskrsa, uz rekordnu prodaju modela Tesla Y u Evropi u 2023. udarili su kao bumerang korisnike Tesle na najprometnijem auto putu A-31 između Madrida prema obali odnosno gradu Levante.

 

Kako izveštaji govore, na dve stanice koje ukupno broje 18 brzih punjača, 5 je bilo izvan upotrebe, što je rezultiralo višečasovnim čekanjima da bi se automobili snabdeli neophodnom električnom energijom. Mnogima je zbog toga propao čitav dan dragocenog odmora i plaćenih hotela.

 

 

Svedoci tvrde, čak i da su svi punjači radili, njih je neprimereno malo za broj prodatih Tesli, pa dužina čekanja ne bi bila mnogo kraća budući da je u proseku više od 10 automobila bilo u redu.

 

 

Sve u svemu, potpuno je jasno da elektrifikacija polako ali sigurno proždire samu sebe i da je prihvatljiva samo u okviru lokalne gradske upotrebe uz dobar kućni punjač i solarni izvor električne energije.

 

Primera radi, 350 km dopune dizela ili benzina traje „na pištolju“ u proseku dva minuta, dok sa svim aktivacijama, prosečno zadržavanje vozača na benzinskoj stanici nije duže od 5 minuta.

 

 

BONUS VIDEO: Kako je Piroški „patentirao“ uštedu u vožnji EV

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery