AktuelnoVesti

Gvatemala na OMV stanicama

1.45KPregleda

Stigla je NOVA Single origin kafa na OMV benzinske stanice – jedinstveno geografsko poreklo Gvatemala

 

Pravi ljubitelji kafe koji vole da uživaju u različitim aromama, od sada će u OMV VIVA kafeima moći da probaju novu kafu jedinstvenog porekla i izuzetnog kvaliteta – 100% arabiku iz Gvatemale, bogate aroma sa notama čokolade.

 

 

 

Ova kvalitetna kafa posebne arome – VIVA Single Origin Coffee Guatemala postoji u varijantama espresso, americano, latte macchiato, cappuccino, sa mlekom ili bez…

 

 

Teren sa koga dolazi kafa iz Gvatemale su vulkanske padine koje su savršeno tlo za uzgoj biljke kafe. Kafa koja dolazi iz regije Antigva, u Gvatemali, sa visine između 1500 i 1800 metara nadmorske visine, nudi složenu kombinaciju ukusa i iznenađuje svojim različitim nijansama arome. Ono što još doprinosi posebnom ukusu je što zrna ove kafe sporo sazrevaju i beru se ručno i to samo zrela zrna. Takođe, aromi doprinosi i to što se ova kafa prži kraće, pa su tako očuvane arome koje svako zrno sadrži.

 

 

Single Origin Coffee Guatemala u najkvalitetnije kafe na svetu svrstava i to što svako zrno potiče sa istog geografskog područja. Zahvaljujući tome ova kafa ima oznaku Single Origin – jedinstveno poreklo. Poslednjih godina Single Origin kafa postaje sve popularnija, jer poznavaoci kafe veruju da kvalitet i ukus kafe imaju prijatniju i čistiju formu kada ona ima jedinstveno geografsko poreklo.

 

VIVA Single Origin Coffee Guatemala ima i oznaku Fairtrade, a to simbolizuje pravičnu isplatu i podršku za uzgajivače kafe u zemljama u razvoju. OMV je partner Fairtrade-a od 2012. godine i od tada je uveo Fairtrade standard na svojim benzinskim stanicama u svim zemljama u kojima posluje. Svaka šoljica Viva café kafe napravljena je od 100% Fairtrade zrna kafe.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery