AktuelnoVesti

Golf 9 neizvestan

1.93KPregleda

Zbog Euro 7 normi razvoj nove generacije Golfa preskup

 

 

Volkswagen je prošle godine najavio da će velika većina njegovih standardnih modela dobiti naslednike ( Golf, T-Roc, Tiguan i Passat) dobiti naslednike što je obradovalo ljubitelje klasičnih automobila.

Međutim ta najava je sada u slučaju novog Golfa dovedena pod znak pitanja.

 

VW još uvek nije doneo odluku o realizaciji VW Golf 9 

 

Naime, novoimenovani izvršni direktor kompanije ostaje oprezan u pogledu budućnosti Golfa. U intervjuu za nemački list Welt, Tomas Šefer je rekao da odluka o razvoju modela devete generacije još nije doneta. On je ove godine preuzeo rukovodstvo u koncernu VW i dovodi u pitanje budućnost Golfa zbog povećanja troškova povezanih sa razvojem automobila opremljenih motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

 

Očekuje se da propisi Euro 7 zažive uskoro a oni će povećati cene SUS automobila za 3.000 do 5.000 evra, kako tvrdi Šefer.

 

VW je najavio da se radi na fejsliftu za aktuelni Golf 8, ali je Golf 9 u ovom trenutku neizvestan. 

 

 

On je istakao da projektovanje novog SUS automobila za koji je malo verovatno da će imati tradicionalni životni ciklus od 7-8 godina možda neće biti vredno toga, dodajući da je “izuzetno skupo” razvijati vozila usaglašena sa Euro 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Komentar

  1. Pa barem za VW to ne bi trebao da bude problem, jer on jedno te isto što razvije kasnije koristi u moru svih svojih ostalih modela pa i modelima članica koncerna (Škoda, Audi, Seat)

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery