Vesti

Ford Puma – procurele prve fotografije i detalji!

Hvala internetu!

Ford Puma
2.61KPregleda

Detalji i fotografije novog krosover modela iz Forda, koji je nazvan Puma, pojavile su se na internetu pre planirane zvanične premijere.

Ford Puma

Prva stvar koja će verovatno svima “pasti u oči” jesu dimenzije modela Ford Puma. Naime, reč je o veoma malom automobilu. Ford tek treba da objavi zvanične podatke o dimenzijama, ali nama se čini da je Puma za nijansu veća od popularnog hečbek modela Fiesta. Međutim, s obzirom da je Puma krosover, dizajn je i te kako različiti od dizajna modela Fiesta.

Prve fotografije krosovera Ford Puma nam otkrivaju model u ST-Line X varijanti sa LED farovima i zadnjim svetlosnim jedinicama. Na prednjem delu se ističe velika crna maska koja pomalo podseća na nasmejani emotikon.

Ford Puma će biti dostupna sa dva “mala” hibridna pogonska sklopa. Naime, ovaj model ispod haube krije trocilindarski EcoBoost agregat zapremine jednog litra koji je uparen sa elektromotorom. Uvodna varijanta razvija 123 KS, dok ona snažnija razvija 152 KS. Obe pogonske jedinice su povezane sa šestostepenim manulenim menjačem, ali se očekuje da kupcima bude dostupan i automatik.

Informacije o potrošnji goriva i emisiji štetnih gasova tek treba da budu objavljene.

Iako Ford Puma poseduje male agregate, ona je opremljena brojnim sistemima za bezbednost. Tu pre svega mislimo na detekciju pešaka, kočenje u hitnim slučajevima, sistem koji nadgleda pritisak u pneumaticima, ESC, polu-autonomno parkiranje i slično. Tu je naravno i adaptivni tempomat.

Kada je reč o enterijeru modela Ford Puma, jedna stvar se ističe već na letimičan pogled. Naravno, reč je o digitalnoj instrument tabli sa ekranom dijagonale 12,3 inča. Ova digitalna instrument tabla će zapravo biti deo standardne opreme. Tu je i Ford SYNC3 infotejnment sistem, ali i B&O ozvučenje.

Nova Puma će najverovatnije premijerno biti predstalvjena na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Ford Puma

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery