AktuelnoF1Vesti

Fernando Alonso: Šumahera je bilo teže pobediti nego Hamiltona

1.45KPregleda

Fernando Alonso smatra da je Mihaela Šumahera bilo teže pobediti nego Luisa Hamiltona, argumentujući tvrdnju da je Nemac potukao sve svoje timske kolege

 

Ako neko zna snagu Mihaela Šumahera, onda je to Alonso, koji je prekinuo njegov niz od pet uzastopnih titula, postavši šampion 2005. s Renaultom, da bi sačuvao naslov i naredne godine. Koliko god to neverovatno zvučalo, to su jedina dva šampionata koje je Španac osvojio do sada.

 

Ambicije su ga 2007. odvele u McLaren, gde mu je timski kolega bio novajlija, Luis Hamilton. Međutim, ova postava nije dugo trajala, jer se zbog internih nesuglasica Španac vratio u Renault.

 

Ukoliko premotamo dešavanja do 2020., uvidećemo da je Hamilton na putu da nadmaši Šumahera po broju pobeda i izjednači se s njim po broju titula. Samim tim, nameće se pitanje – „kojeg je od ove dvojice teže pobediti?“.

 

Alonso smatra da je Šumaher bio „tvrđi orah“, a ujedno, činjenica je da je nadmašio sve svoje timske kolege.

 

U međuvremenu, Hamilton, koji je pet od šest titula osvojio s Mercedesom, izgubio je borbu s Nikom Rozbergom 2016., u vreme kada je zajedno s Nemcem vozio za „srebrne strele“.

 

Rozberg se samo nekoliko dana nakon osvajanja naslova „penzionisao“. Iz tog razloga, Alonso daje prednost Šumaheru. Na pitanje kojeg je vozača bilo teže pobediti, Alonso je rekao: „Teško je dati odgovor, reč je o različitim erama s automobilima drugačijih performansi. Ipak, Mihaela se sećam kao vozača kojeg je teško pobediti, vozača s najvećim talentom. On je posedovao ono „nešto“ što drugi nisu imali. Luis je veoma dobar i najbolji u svojoj generaciji, ali on nije osvojio šampionat s McLarenom kada je vozio s Džensonom Batonom. Niko Rozberg je takođe bio šampion s Mercedesom. Mihael s druge strane nikada nije imao takvih problema. On je uvek pobeđivao, tako da njemu dajem prednost.“

 

S 10 rundi iza nas u aktuelnoj sezoni skraćenog formata (ukupno 17 trka), Hamilton uživa u 44 poena prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na timskog kolegu, Valterija Botasa.

 

Btritanac je pobedio u šest trka 2020., ali mu je sedmi trijumf izmakao zbog kazni dobijenih na VN Rusije.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery