AktuelnoF1Vesti

Fernando Alonso: „Da Hamilton ima mene kao timskog kolegu, pitanje je šta bi bilo“

526Pregleda

Verovatno najbolji vozač svoje generacije, šestostruki šampion Formule 1, Luis Hamilton, ne pokazuje znake posustajanja.  Britanac je na putu da izjednači Šumaherov rekord sa sedam osvojenih titula.

 

Međutim, diskusije o Hamiltonovom uspehu gotovo uvek uključuju pitanje da li bi on bio tako dominantan da ne vozi Mercedes? Činjenica je da je za šest godina provedenih u McLarenu osvojio samo jednu titulu (2008.).

 

Fernando Alonso smatra da su zvezde naklonjene britanskom vozaču. Pored toga, on tvrdi da bi Hamilton imao velike teškoće kada bi u timu imao konkurentnijeg partnera.

 

Luis Hamilton ima pobednički paket

 

U jednom intervjuu, Španac je rekao sledeće: „Imao je sreće da ima nepobediv paket. On je veoma, veoma dobar, superioran talenat, ali se takođe našao na pravom mestu u pravo vreme.

 

„Kada bi u timu imao Ferštapena, Leklerka ili Alonsa kao partnera, ko zna šta bi bilo. Treba imati u vidu da se mučio s Batonom i Rozbergom.“

 

 

Fernando Alonso i Luis Hamilton su bili partneri tokom vremena provedenog u McLarenu, u koji je Englez ušao kao novajlija u sezoni 2007. Međutim, uz blagonaklonost Rona Denisa, bio je prilično favorizovan s obzirom da je to bila njegova prva F1 sezona, što se temperamentnom Špancu naravno nije nimalo svidelo, tako da je između njih dvojice stvoren ne baš sjajan odnos.

 

Obojica su bila često potpuno otvorena, tako da su međusobni verbalni ratovi bili uobičajena pojava. Možda je i to razlog što nijedan od njih nije uspeo da osvoji titulu te godine u konkurenciji vozača. To je uradio Kimi Raikonen u Ferrariju.

 

Alonsovi komentari vezani za „konkurentnije timske partnere“ čine prilično zanimljivo štivo. Dženson Baton je primera radi vozio zajedno s Hamiltonom u McLarenu 2011. i pokazao se superiornijim te sezone, tok je Luis završio na razočaravajućem 5. mestu.

 

 

Slično, kada je ciljao na „het-trik“ titula 2016. s Mercedesom, Rozberg mu je pokvario snove. Nemac je bio besprekoran te sezone, nadmašivši Britanca u borbi za titulu.

 

Alonso očekuje da se upusti u borbu s Hamiltonom 2021.

 

Alonsova budućnost u novopečenom Alpine F1 timu je potvrđena. U skladu sa svojom prirodom, Španac se trudio da maksimalno bude u toku dešavanja, da bi njegova tranzicija u francuski tim bila što „uglađenija“. Posete fabrici da bi se uverio kako Renault funkcioniše, bile su uobičajene.

 

 

 

Bez obzira da li su odnosi između njih dvojice još uvek zategnuti ili ne, Alonso će sigurno pružiti jak otpor Britancu. Mada će razlika u mašinama pružiti izvesnu prednost aktuelnom šampionu, prekid njegove dominacije je sigurno na listi prioriteta Fernanda Alonsa.

 

Na koga biste se kladili u slučaju da voze identične mašine pod podjednakim uslovima, na Španca ili Britanca? 

 

Vrele Gume

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery