AktuelnoVesti

FCA u dva meseca pet radnih dana

1.83KPregleda

Radio ne radio, svira ti radio i plata na računu

 

 

Kako piše Politika a izveštava Beta, radnici fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija” poslati su na plaćeno odsustvo posle smo dva radna dana u martu, a u tamošnjem sindikatu strahuju da će to biti i jedini radni dani u ovom mesecu.

 

Predsednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević rekao je agenciji Beta da su zaposleni radili u utorak i sredu, posle čega su upućeni na plaćeno odsustvo do 18. marta. On je rekao da je vrlo verovatno da će to biti i poslednje radno angažovanje za mart.

 

 

Đorđević je naveo da se u februaru radilo samo tri dana i ocenio da je ove godine značajno smanjen broj radnih dana u odnosu na prethodnu kada je takođe bila redukovana proizvodnja.

 

Dodao je kako je obrazloženje rukovodstva za odlazak na plaćeno odsustvo uvek isti – da se proizvodnja usklađuje sa potrebama, odnosno tražnjom.

 

„Ovo je težak period za našu kompaniju, ali je svakako situacija dodatno otežana zbog krize u Ukrajini. Međutim, ključno pitanje naših zabrinutih radnika je šta će biti ubuduće”, rekao je Đorđević. On je istakao da „nikome nije svejedno”, da radnici brinu da li će zadržati posao i da se boji da će kriza u Ukrajini odložiti najave „da je završeno sa neradnim danima”.

 

Mi bi još dodali, ovo je težak period za sve privredne subjekte u Srbiji, ali je malo onih koji imaju luksuz plaćenog nerada a puno više onih koji sada duplo rade za mnogo manje. A svi smo takođe zabrinuti za budućnost i za to ne primamo platu iz alajbegove slame i ne privređujemo u crnoj ekonomiji za vreme plaćenog nerada.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery