Vesti

FCA spremila reviziju ugovora o spajanju koji je ponuđen kompaniji Renault

Cilj je da se tom revizijom ubedi vlada Francuske da pristane na spajanje

Renault i FCA
1.72KPregleda

Sudeći po najnovijim informacijama, FCA grupacija je pripremila modifikovan plan za spajanje sa kompanijom Renault. Cilj modifikovanja ranije predloženog sporazuma jeste da se vlada Francuske ubedi na pristajanje spajanja.

FCA grupacija i Renualt

Naime, izvori koji su upoznati sa pregovorima između ova dva automobilska giganta su ageniciji Rojters rekli da italijansko-američka grupacija planira da francuskom proizvođaču ponudi specijalne dividende i garanciju novih poslova. Pored toga, predloženo je da, ako Renualt pristane na uslove, sedište nove kompanije bude locirano u Francuskoj. Takođe, za Francusku će biti garantovano i jedno mesto u glavnom odboru nove kompanije.

Revizija predloženog ugovora podrazumeva i da će radnici kompanije Renault, ali i industrijska mesta biti sigurni još najmanje četiri godine.

Za FCA grupaciju je jako bitno da ubedi francusku vladu da pristane na ove uslove. Razlog za to je taj što je upravo Francuska najveći pojedinačni vlasnik kompanije Renault sa udelom od 15.01% akcija, i ima dva mesta u upravnom odboru te kompanije. FCA, Renault i predstavnici francuske vlade nisu dali nikakve komentare na ove tvrdnje.

FCA je ranije podnela plan spajanja sa kompanijom Renualt po kom će se FCA i Renault naći u vlasništvu nove holandske kompanije. Vlasnici jednakih delova te kompanije će imati upravo FCA i Renault. Takođe, predviđeno je da Nissan dobije udeo od 7,5% akcije u toj novoj kompaniji.

Planirano je da sedište nove kompanije bude u neutralnom gradu (London). Međutim, zbog uloge Francuske, sedište te kompanije bi po reviziji trebalo da bude u blizini Pariza.

FCA grupacija i Renualt

Izvor: Rojters

4 Komentara

 1. @Milan Viskić Džakalo
  Nije ti ovo narodni forum, pa da tražite nešto. Ovo je medija koja prenosi novosti/testove automobila.
  Svakako nema ko da dizajnira/konstruiše te automobile bez stranaca. To je naša gorka istina.

  1. Ово јесте народни форум. Ти хтео да буде ненародни форум. Е опа неће моћи.
   Ови је народни форум, наша омиљена интернет страница vrelegume.rs.
   А ти ако мрзиш Србију, Србе и све што је српско, то је твој антисрпски проблем.
   Срби су правили аероплане када многи нису знали шта је то. Срби су правили путничка и теретна возила, возове и аутобусе када многи нису знали шта је то.
   То пто су нам страни и домаћи душмани много тога уништили, није знак да не можемо све то васкрснути.
   Само да се ратосиљамо Фијата (и Динкића & комп.), који нас унииштава од како их је неко довео код нас пре много деценија.
   И да се уклони знак „Z“ Беко др Милана са возила и зграда.

   1. Dobro li si? Ne radi se o tome šta bih ja hteo, već da ovo nije mesto za vođenje politike.
    Čak mi je ne bitno da li imaš dokaz za to što pišeš, ili misliš da smo mi izmislili točak. Idi negde drugde širi mržnju, ovde se sastajemo mi ljubitelji automobila.

 2. Подржавамо васкрснуће Завода Црвена Застава у Крагујевцу у целини.
  Подржавамо развој и производњу српских аутохтоних путничких и теретних аутомобила, без куповине лиценци од иностраних произвођача аутомобила.
  Тражимо васкрснуће Индустрије мотора Раковица.
  Тражимо да се са производа и зграда Завода Црвена Застава уклони скарадни заштитни знак са ознаком Z, којег је неко измислио за време владавине Беко др Милана у Заводима Црвена Застава у Крагујевцу.
  Тражимо да се електрификује железничка пруга Лапово – Краљево.
  Тражимо да се заврши изградња пута резервисаног за саобраћај моторних возила од Баточине до Крагујевца.
  Отерати Фијат са свим његовим пришипетљама из Србије за сва времена.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery