Vesti

Koncept Škoda Mountiaq – prvi pikap model češkog proizvođača!

Za njegovo kreiranje su zaslužni studenti

Škoda Mountiaq
2.54KPregleda

Nakon brojnih meseci istraživanja i preko 2.000 sati rada, studenti kompanije Škoda su konačno završili svoj novi projekat. Reč je o pikap konceptu po imenu Mountiaq. On je baziran na modelu Kodiaq, i nažalost, neće ući u serijsku proizvodnju.

Škoda Mountiaq

Naime, koncept Mountiaq ima sedišta za dve osobe i otvoreni tzv. “krevet”, sa osvetljenjem i skrivenom pregradom. Tu su i brojni jedinstveni paneli, zaštitu ispod karoserije i nove branike. Takođe, vrata su skraćena, a instalirana su i nova svetla za maglu.

Mountiaq je ofarban u “Sunset” narandžastu boju, i unapređene su njegove ofgf-road sposobnosti. Napred se nalaze “bull-bar” i vitlo, izduvna cev je smetana sa desne strane vetrobranskog stakla. Na krovu su montirane nove svetlosne jedinice, povećan je klirens (290 mm), koji je sada za 100 mm veći nego kod modela Kodiaq Scout. Montirane su Rockstar II felne veličine 17 cola na koje su montirani off-road penumatici.  Logo češkog proizvođača na haubi je osvetljen. Takođe, pri otvaranju vrata, Škoda logo se projektuje na tlo.

U poređenju sa modelom Kodiaq, Mountiaq je za 302 mm duži, 123 mm širi i 34 mm viši. Međutim, međuosovinsko rastojanje je sada kraće za 3 mm i iznosi 2.785 mm. Takođe, koncept automobil je težak čak 2.450 kilograma. Ispod njegove haube krije se dvolitarski TSI benzinski agregat koji razvija 187 KS (140 kW).

Enterijer je takođe modifikovan, te se u kabini sada ističe svetleći Škoda logo na “nebu”. Tu su i specijalni šavovi na sedištima, narandžasti detalji, drižider i Columbus infotejnment.

Da li vam se dopda ovaj koncept češkog proizvođača automobila?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery