AktuelnoVesti

ENYAQ prva električna Škoda

3.73KPregleda

ENYAQ: Naziv za prvi električni SUV model brenda ŠKODA

ŠKODA ENYAQ: Ovo je naziv za prvi ŠKODA električni SUV model koji se zasniva na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen grupe. Sa prvim električnim SUV modelom, ŠKODA predstavlja novu nomenklaturu koja kombinuje slovo „E“ koje predstavlja elektromobilnost i „Q“ koje je karakteristično za ŠKODA SUV porodicu. Sa novim modelom ENYAQ, češki proizvođač automobila pravi još jedan korak napred u eri elektromobilnosti u 2020. godini.

Naziv novog modela ŠKODA ENYAQ potiče od irske reči „enya“ što znači „izvor života“. Sama Enya vodi poreklo od galske reči „Eithne“ što znači „smisao“, „duh“ ili „suština“. Ova različita značenja daju različitu perspektivu SUV modelu. „Izvor života“ simbolizuje ulazak proizvođača automobila u novu eru elektromobilnosti i u skladu je sa sloganom brenda ŠKODA „Inventivnost nas pokreće još od 1895.“

ŠKODA ENYAQ je prvo serijsko vozilo češkog proizvođača koje se bazira na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen Grupe i jedno u nizu serije koja će činiti više od deset električnih modela koje će ŠKODA lansirati pod subbrendom ŠKODA iV do kraja 2022. godine. Do 2025. godine, ŠKODA očekuje da će električna vozila i modeli sa plug-in hibridnim pogonom činiti 25% prodaje.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery