Vesti

Eletkrični Volvo XC40 stiže 16. oktobra!

Zvanično saopštenje i tizer fotografije

Volvo XC40
1.23KPregleda

Volvo je danas zvanično potvrdio da će potpuno električni Volvo XC40 premijerno biti predstavljen 16. oktobra. Uz ovu najavu stiglo je i nekoliko tizer fotografija.

Volvo XC40

Premijera električnog Volvo XC40 modela znači i da će švedski proizvođač automobila i zvanično „zakoračiti“ u svet automobila koji ne emituju štetne gasove.

Taj „korak“ je predstavljao pravi izazov, naveli su predstavnici švedske kompanije. Najveći izazov je bio bezbednost putnika, jer Volvo nije želeo nikakve kompromise po tom pitanju. Međutim, sve prepreke su savladane, tako da nas čeka premijera još jednog, pravog Volvo modela.

„Bez obzira na to šta pokreće automobil, da li je u pitanju električna mašina ili SUS agregat, on mora biti bezbedan. Volvo mora biti bezbedan. Potpuno elektirčni Volvo XC40 je jedan od najbezbednijih automobila koje smo napravili“, rekao je šef odeljenja zaduženog za bezbednost automobila, Malin Ekholm. „Polazne osnove bezbednosti kod ovog automobila su iste kao i kod svih drugih Volvo modela. U automobilu se nalaze ljudi, te on mora biti dizajniran tako da bude bezbedan za njih“, dodao je on.

Naime, u slučaju nezgode, putnici u vozilu će biti zaštićeni novim bezbednosnim tehnologijama koje je razvila švedska kompanija. Baterija je smeštena u pod automobila, a okružena je sigurnosnim „kavezima“ zahvaljujući kojima će ona ostati netaknuta. Takođe, električni pogonski sklop je integrisan u kućište smešteno na zadnjem delu automobila.

Volvo XC40

Električni Volvo XC40 će imati i tehnologiju autonomne vožnje nazvanu ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Nju je razvila kompanija Zenuity čiji su vlasnici Volvo i Veoneer. ADAS se sastoji od nekoliko radara, kamera i ultrasoničnih senzora.

Uskoro očekujemo još tizer fotografija, a premijera je zakazana za 16. oktobar.

Volvo XC40

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery