Vesti

Elektromotor modela Honda e će razvijati 148 KS i 300 Nm obrtnog momenta!

Poznati novi detalji

Honda e
1.56KPregleda

Nakon nekoliko meseci iščekivanja od strane ljubitelja brenda (a verovatno i konkurenata), Honda je konačno otkrila više detalja o svom Honda e električnom automobilu.

Honda e

Već smo znali da će Honda e imati platformu sa pogonom na zadnjim točkovima i domet od oko 200 kilometara. Međutim, sada smo saznali nešto više o elektromotoru ovog modela i njegovim karakteristikama.

Naime, ovo malo električno vozilo će imati elektromotor koji razvija 148 KS (110 kW) i 300 Nm obrtnog momenta. Pre nego što pomislite da ovi brojevi nisu ništa specijalno, moramo da vas podsetimo na jednu stvar. Reč je i automobilu iz B segmenta koji je dugačak 3.895 mm, širok 1.750 mm i visok 1.495 mm.

Za sada nema nikakvih detalja o performansama, ali su predstavnici Honde naveli sledeće: “Honda e ima sjajnu dinamiku, efikasna je i ekonomična, i ima izvanredne performanse”. Znamo da će Honda e imati “Sport” režim vožnje koji aktivira bolju rekaciju papučice gasa.

Honda e

Tu su i nizak centar gravitacije i izvanredno upravljanje. Pogon na zadnjim točkvoima će vozačima pružiti zabavno iskustvo vožnje. Radijus okretanja vozila je svega 4,3 metara, pa će prema tome, Honda e biti izuzetno pogodna za vožnju po gradskim ulicama, što je i njena osnovna namena.

Za pogon je zadužena baterija od 35,5 kWh sa vodenim hlađenjem. Predstavnici kompanije navode da je ona među najkompaktnijima u svojoj klasi, te da doprinosi manjoj težini vozila. Zahvaljujući toj bateriji ovaj model bi između dva punjenja trebalo da prelazi do 200 kilometara.  Punjenje baterije do 80% kapaciteta trebalo da traje oko pola sata.

Serijska varijanta ovog modela će biti predstavljena na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery