AktuelnoVesti

Električni automobil za 100 evra mesečno

8.06KPregleda

Francuska povećava standard „socijale“ kroz subvencije od 13.000 evra za kupovinu EV

 

 

Francuska uvodi takozvani „socijalni lizing“, ideja koja podrazumeva pad emisija štetnih gasova, rast proizvodnje i pomoć socijalno manje privilegovanim porodicama

 

 

Zainteresovani se sada mogu registrovati putem interneta, a zatim od januara kupiti električne automobile za 100 evra ili manje mesečno.

 

 

 

 

Ponuda je namenjena domaćinstvima čiji je referentni prihod manji od 15.400 evra godišnje, pišu nemački mediji, a prenosi Fenix magazin.

 

 

Uslov je i da kupac živi najmanje 15 kilometara od svog radnog mesta ili putuje više od 8.000 kilometara godišnje zbog posla.

 

 

Makronova vlada na ovaj način ispunjava predizborna obećanja. Za 2024. ponuda će biti ograničena na 20.000 do 25.000 mogućih registracija, ali će se kasnije postupno proširivati.

 

 

Subvencije iznose do 13.000 evra za svaki lizing automobil. Ugovori o bi trebalo da traju tri godine i moći će da se obnavljaju.

 

„Socijalni lizing“ je obećanje iz predizborne kampanje kojeg je prošle godine dao predsednik Emanuel Makron. Automobili su odgovorni za više od 15 odsto emisije štetnih gasova u Francuskoj. Vlada želi da smanji ovu kvotu kako bi mogla da ispuni ciljeve smanjenja štetnih gasova do 2030. godine.

 

Osim toga, Francuska želi da podstakne evropsku, a još više domaću proizvodnju. „Želimo pomoći, pre svega, da se kupe električni automobili koji su proizvedeni u našoj zemlji“, naveli su.

 

Najjeftinije ponude za „socijalni lizing“ iznose 54 evra mesečno bez osiguranja

Trenutno se odnose na modele koji se proizvode u Evropi, ali ne i u Francuskoj.

U budućnosti subvencije više neće biti dostupne za električne automobile kineskih proizvođača, prenose nemački mediji.

Izvor: Bizlife.rs / Poslovni dnevnik

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery