Vesti

Džeremi Klarkson impresioniran modelom McLaren Senna!

McLaren Senna je i postavio rekord kao najbrži automobil na Grand Tour stazi

McLaren Senna
1.57KPregleda

Džeremi Klarkson je seo za volanom modela McLaren Senna u epizodi koja je otvorila novu sezonu emisije The Grand Tour. Ta epizoda je emitovana u petak na Amazon Prime.

Džeremi Klarkson

Džeremi je sa britnaskim hiper automobilom posetio „Thruxton“ kružnu stazu u Hempširu. Upravo tu je, kao što se vidi na kratkom snimku ispod teksta, McLaren Senna svojim performansama impresionirao poznatog voditelja.

Naravno, to nije iznenađenje. Na kraju krajeva, četvorolitarski twin-turbo V8 agregat modela McLaren Senna razvija 789 konjskih snaga (588 kW) i 800 Nm obrtnog momenta. Prema zvaničnim podacima britanskog proizvođača, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekudni i postiže maksimalnu brzinu veću od 320 km/h.  

Možda se pitate zašto ovu test vožnju ekipa iz The Grand Tour emisije nije snimila na svojoj “Eboladrome” stazi? Pa, ispostavilo se da su mislili da je McLaren Senna jednostavno prebrz za tu stazu. U svakom slučaju, nešto kasnije u emisiji je ovaj model prošao i tu stazu, gde je postavio rekord kao najbrži automobil. Za njegovim volanom je bila Ebi Iton.

Osim što je detaljno analizirao model McLaren Senna, u prvoj epizodi nove sezone Džeremi Klarkson se pridružio svojim kolegama, Džejmsu Meju i Ričardu Hamondu u Detroitu. Oni su tamo “isprobavali” tri “Muscle” automobila. Reč je o modelima Hennessey Exorcist Camaro ZL1, Dodge Challenger SRT Demon i Ford Mustang RTR Spec 3.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery