Vesti

Prvi pogled na električni BMW i4!

Odgovor Bavaraca na Tesla Model 3

BMW i4
1.69KPregleda

Pred nama su prve špijunske fotografije najavljenog modela BMW i4. Reč je o sledećem u nizu automobilu u “i” gami bavarskog proizvođača. On će biti glavni konkurent Teslinom Model 3.

BMW i4

Možda najveće iznenađenje u vezi sa modelom BMW i4 jeste to što on neće imati futuristički dizajn. Umesto toga, on podseća na Gran Coupe Serije 4, i uopšte ne liči na verziju modela i8 sa petoro vrata.

Razlog za to je verovatno taj što bavarska kompanija želi da model i4 bude pristupačan kupcima. Naime, predstavnici kompanije su ranije naveli da će BMW i4 zapravo biti prvi model u “i” gami koji juri ka komercijalnom uspehu.

BMW i4

S tim na umu, dizajn kupea sa petoro vrata sa modela Serije 4 je zabeležio izuzetno veliki uspeh na tržištu. Naravno, BMW i4 će imati neke jedinstvene elemente i detalje, kao što su prednji i zadnji deo koji će biti karakteristični za električne automobile.

Detalji kao što su BMW i “Kidney” maska na prednjem grilu i jedinstvene ručice za otvaranje vrata su neki od tih elemenata. Predstavnici bavarske kompanije su i ranije naveli da će BMW i4 biti inspirisan konceptom i Vision Dynamics. Taj koncept je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu 2017. godine.

BMW i4

Mehanizacija

BMW i4 će biti baziran na CLAR platformi, kao svi BMW modeli od Serije 3 pa naviše. Neki izveštaji sugerišu da bi on mogao biti deo Serije 4, u koju će spadati još benzin, dizel i plug-in hibirna vozila.

Ovaj model će se prodavati u verzijama sa pogonom na zadnjim i na svim točkovima. Uvodna verzija će imati električni motor smešten na prednjem delu koji će pokretati zadnje točkove.

Skuplja i najsnažnija verzija modela BMW i4 će imati dva elektormotora, po jedan na svakoj osovini. Cilj BMW-a je da i4 sa jednim punjenjem može da pređe i do 700 kilometara. Takođe, predstavnici kompanije se nadaju i da će on imati jedno od najboljih ubrzanja od 0 do 100 km/h u svojoj klasi.

BMW i4

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery