Vesti

Dakar reli 2020 – Rus Andrej Karginov leti sa „kamazom“, takodje i Karlos Sajnc

Peta etapa

Dakar reli 2020
1.71KPregleda

Hiljadu konja je hiljadu konja, pa i zbog toga a i zbog svog umeća i zaista sjajne ekipe KAMAZ, Rusi i na ovom DAKARU voze superiorno i zauzimaju prva dva mesta u generalnom poretku.

Karlos Sajnc

ANDREJ KARGINOV ima prednost od skoro 15 minuta a pomažu mu u kabini MOKEEV i LEONOV Da vas podsetimo, ANDREJU je ovo osmi DAKAR a 2014. godine je pobedio u Južnoj Americi. Petu etapu je danas dobio njegov timski rival SOTNIKOV.

U klasi automobilista Španac KARLOS SAJNC, sa MINI BAGIJEM, i pored poodmaklih godina prikazuje svoje raskošno znanje. Gospodin SAJNC će u aprilu napuniti 58 godina a evo u SAUDIJSKOJ ARABIJI vozi kao momak.

Ne znamo da li znate….KARLOS SAJNC je 2 puta bio WRC prvak ( pobedio na 757 brzinskih ispita ), 2 puta je pobedio na DAKARU, a bio je šampion BLISKOG ISTOKA i poznate TRKE ŠAMPIONA. Na ovom DAKARU 2020 pobedio je u petoj etapi i tako još bolje učvrstio vodeću poziciju, sa skoro 6 munuta prednosti u odnosu na asa iz KATARA, 49. godišnjeg NASERA AL ATIJAHA sa TOJOTOM. Trofejni Francuz STEFAN PETERHANSEL zaostaje skoro 18 minuta….a svi ostali su daleko i po svemu sudeći ovaj TRIO će nam otkriti pobednika 42. DAKAR RELIJA.

U klasi motociklisa brzinac je dobio danas perfektni Australijanac TOBI PRAJS….a u generalnom Amerikanac RIKI BRABEC sada ima 9 munuta prednosti.

Naš GABOR SAGMAJSTER je juče preživeo nekoliko padova a danas je u plasmanu na 103. mestu

Sutra sledi veoma teška ŠESTA etapa, vezni deo 353 km. a specijal  čak 477 km…..ukupno 830 km. Od cilja do bivaka ( takmičarskog sela ) voziće se i po mraku.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery