Vesti

Daimler otvorio novo postrojenje u Rusiji!

Počela proizvodnja nove E-Klase

Zeče, Daimler, Moskva
2.23KPregleda

Daimler je proširio svoje operacije u Rusiji otvaranjem prve lokalne fabrike. Ona je locirana na oko 40 kilometara severozapadno od Moskve. U nju je investirano više od 250 miliona evra i otvoreno je novih 1.000 radnih mesta.  

Daimler Moskva

Otvaranju fabrike je prisustvovalo nekoliko visokih zvaničnika iz Rusije i Nemačke, kao i predstavnici kompanije Mercedes-Benz. Među njima je bio i predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin. Tu su bili i Denis Manturov, ministar trgovinske razmene, i gradonačelnik Moskve, Andrej Vorobjov.  

Otvaranju nove fabrike je prisustvovao i Piter Altmajer, predstavnik nemačke vlade, kao i Ditrih Zeče, izvršni direktor kompanije Daimler. Nakon otvaranja fabrike, zvanično je krenula i proizvodnja nove E-Klase. Svi automobili koji će biti proizvedeni u tom postrojenju namenjeni su isključivo ruskom tržištu. Naime, prodaja Mercedes automobila u toj oblasti je tokom prethodnih deset godina udvostručena.

Novo postrojenje kompanije Daimler se prostire na 85 hektara, a izgrađeno je za manje od dve godine. Osim nove E-Klase, u ovom postrojenju će se proizvoditi i nekoliko SUV modela.

Predstavnici Rusije su istekli zadovoljstvo što je u Moskvu došla fabrika renomea kakvog je Mercedes-Benz. Oni su naveli da će se lokalnom fabrikom smanjiti troškovi proizvodnje, a veliki plus je svakako otvaranje 1.000 novih radnih mesta. 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery