AktuelnoVesti

Dacia Duster osam godina spasava živote na Balkanu (VIDEO)

1.29KPregleda

Dacia Duster je pouzdano spasilačko vozilo ne samo u Srbiji, već i u Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Rumunski proizvođač je formirao partnerstva s tri planinske spasilačke službe  2013., iznajmljujući im Dustere bez nadoknade, za potrebe spasilačkih timova.

 

Terenske sposobnosti Dustera ga čine pouzdanim spasiocem u različitim situacijama i uslovima, bez obzira da li treba da se izbori sa snegom, kišom ili poplavljenim područjima. Njegov pogon na sve točkove, svestranost i visok klirens, omogućavaju mu da savladava i najteže terene.

 

Ovaj automobil se koristi kako za transport spasenih osoba, tako i spasilaca, pasa tragača i neophodne opreme.

 

Dacia tvrdi da se iznajmljena vozila koriste svakodnevno tokom čitave godine, bez bilo kakvog otkazivanja. Samim tim, bila su pouzdana asistencija prilikom izazovnih spasilačkih misija tokom poslednjih osam godina. Duster je takođe korišćen i decembra 2020., kada je Hrvatsku pogodio snažan zemljotres, gotovo uništivši grad Petrinju. Takođe je bio član spasilačkih ekipa tokom poplava u Srbiji 2014.

 

Ovo vozilo je na ceni kod spasilačkih timova kao izuzetno praktično, jer se može koristiti kako na asfaltu, tako i šumskim putevima, gde Duster naprosto blista i demonstrira svoje mogućnosti.

 

Svaka od flota poseduje oko 20 ovih vozila.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery