Vesti

Da li vam se dopada ova jedinstvena Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio u “zlatnoj” boji?

Specijalno izdanje

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
2.33KPregleda

Italijanski proizvođač automobila, kompanija Alfa Romeo nedavno je predstavila specijalnu verziju modela Giulia Quadrifoglio. Taj model je predstavljen na “Mille Miglia” trci u čast duge veze između te trke i italijanskog brenda.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Ova jedinstvena “one-off” Giulia Quadrifoglio ofarbana je u sjajno zlatnu boju nazvanu “Ochre”. Možemo slobodno reći da se zahvaljujući toj boji ovaj sportski sedan i te kako ističe. Predstavnici italijanskog brenda su naveli da je ova boja inspirisana nijansama narandžaste i žute boje koje su krasile neke od modela kompanije Alfa Romeo tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Bez obzira na to koliko će se ljubiteljima italijanskog brenda dopasti (ili neće dopasti) ova boja, ona se neće naći na nijednom serijskom modelu. Ta boja kreirana je samo kao omaž trci “Mille Miglia”.

Sve dok na tržište ne stigne najavljeni naslednik modela 8C Competizione, Giulia Quadrifodlio će verovatno ostati najpoželjniji automobil u gami italijanskog proizvođača. Istina je da je ona stara nekoliko godina. Međutim, uprkos tome, njen 2,9-litarski twin-turbo V6 agregat je čini izuzetno moćnom i brzom. Naime, taj agregat razvija 503 konjske snage i 600 Nm obrtnog momenta. Giulia Quadrifoglio se prodaje i sa šestostepenim manuelnim i sa osmostepenim automatskim menjačem. Međutim, manuelni menjač nije dostupan na tržištima gde se prodaju automobili sa volanom na desnoj strani.  

U svakom slučaju, kombinacija V6 agregata i pogona na zadnje točkove čini da ovaj model bude izuzetno poželjan. Ono što je jako zanimljivo jesta da ovom modelu čak i zlatna boja stoji lepo, što nije tako čest slučaj sa ostalim automobilima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery