AktuelnoVesti

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

4.76KPregleda

Posle par Accorda koji su prešli više od milion milja i NSX-a koji je prešao neverovatnu kilometražu za jedan superautomobil, evo jedne Honde koja se za 30 godina jedva pomerila.

 

Radi se o modelu CR-X iz 1990. kupljenom u Portugalu, koji na kilometar satu ima samo 17 kilometara. Brojni su muzejski primerci koji su prešli više. Kakva to priča stoji iza malog japanskog sportskog kupea?

 

 

Po sajtu Garagisti, ovaj CR-X 1.6i-16, prešao je distancu od salona u Lisabonu do privatne garaže. Nakon toga, naredne decenije je proveo u mestu, sve donedavno. Neverovatno, zar ne?

 

To naravno ne znači da je automobil prosto ostavljen da skuplja prašinu. Po dotičnoj internet stranici, još uvek ima papirne prekrivke za tepih iz salona, uz fabričke oznake na gumama. Čak je i ulje u motoru staro preko 30 godina, a jedine stvari koje nisu izašle iz fabrike zajedno s ovim automobilom su kočna tečnost i akumulator.

 

 

Što se tiče opšteg stanja, karoserija izgleda netaknuto. Vrlo je verovatno da sunčevi zraci nisu okupali ovu Hondu 30 godina. Čak je i mehanizam krovnog prozora izgleda kao da je napravljen juče, što važi za kompletan enterijer.

 

 

Cena? Garagisti je ne navodi, ali očekujemo da neće biti niska.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery