Vesti

Da li će ovako izgledati nova Toyota MR2?

Render fotografije

Nova Toyota MR2 - render
690Pregleda

Pojavile su se glasine da Toyota planira da u život vrati jednu od svojih starih oznaka. Da li to znači da nas uskoro očekuje nova generacije sportskog modela Toyota MR2?  

Nova Toyota MR2 - render

S obzirom da je zvanična premijera modela Supra na samo par nedelja od nas, te da model Toyota 86 već počinje da pokazuje svoje godine, japanski brend ima puno posla.

Glasine o novoj Toyota MR2

Međutim, pored toga, nedavno su se pojavile i glasine da japanski proizvođač planira da u svoju gamu ponovo vrati MR2 oznaku. Ako se to zaista desi, onda će nova Toyota MR2 verovatno imati hibirdni ili potpuno električni pogon. Nije isključena ni mogućnost da bi ovaj model mogao da se prodaje i sa konvencionalnim SUS agregatom.

Nova Toyota MR2 bi, kako se pretpostavlja u glasinama, imala motor smešten pozadi, kao i njeni prethodnici. U svakom slučaju, ako to zaista bude tako, onda smo sigurni da će i novi model biti zabavan za vožnju. Nema razloga da ne verujemo da će pratiti stope svojih prethodnika. Bez obzira na to kakav pogon ima.

Nova Toyota MR2 - render

Jedna stvar se za sada čini sigurnom. Toyota želi da pogonski sklop nove generacije modela MR2 bude razvijena samo od strane Toyota-a. Naime, japanski proizvođač ne želi da udurži snage sa nekim drugim proizvođačem kao što je to učinila za modele Supra (BMW) i 86 (Subaru). Predstavnici komapnije smatraju da je to neophodno kako bi novi model imao DNK japanskog brenda.

Međutim, iako sve ovo zvuči lepo, nova Toyota MR2 nije odmakla daleko od faze pregovora. Ako pak bude odobrena njena proizvodnja, onda bi taj model na tržište mogao da stigne pre 2025. godine.

Iako nemamo apsolutno nikakvih ideja o tome kako bi taj model mogao izgledati, već postoji nekoliko render fotografija koje predvišaju njen spoljašnji dizajn. Kreator tih fotografija je Esa Mustonen, a u njenoj viziji nova MR2 kombinuje detalje modela Alfa Romeo 4C i nove Supre. Da li će ovako izgledati nova Toyota MR2 (ako dobije zeleno svetlo za proizvodnju), pokazaće vreme.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery