AktuelnoSajam automobila u ŽeneviVesti

Cupra Formentor

8.65KPregleda

Formentor prvi samostalni model brenda Cupra

Sa Cupra samostalnim brendom koji je iznikao iz Seata upoznali smo vas još prošle godine u izveštaju iz Barselone sa svetske promocije prvog modela Ateca!

Upravo sada, Cupra je na Virtual Press Day predstavila svoj prvi samostalni model Formentor.

„Pri osnivanju novog brenda morate da napredujete u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru, potrudili smo se da brzo dobijemo automobil koji će biti 100 posto Cupra“, izjavio je šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos.

Serijski model se ne razlikuje mnogo od koncepta. Dugačak 4450 mm, širok 1839 mm, visok 1511 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2680 mm, dok je prtljažnik zapremine 450 litara.

Cupra Formentor je postavljena ns Volkswagenovu MQB platformu, uz atraktivan izgled, koji podrazumeva rupičastu prednju masku sa Cupra logom, spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler…

U gami je sada i plug-in hybrid pogon 1,4 litarski turbo benzinac i elektromotor sa ukupno 245KS i 400 Nm, uz baterije od 13 kWh i autonomiju od 50 km u elektro modu. Osim ovoga tu je i klasična verzija koja ima 2.0 TSI turbo benzinac sa 310KS i 400 Nm uz 4×4 pogon i 7-stepeni DSG automatski menjač.

Cupra najavljuje da će narudžbine za serijski Formentor početi da prima u poslednjem kvartalu ove godine.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery