Vesti

Corvette postaje zaseban brend!?

Njegova gama će imati sedan i SUV/krosover model

Chevrolet Corvette C8
2.43KPregleda

Svi znamo da Corvette nikada nije nosila logo kompanije Chevrolet. Ne znamo da li baš zbog toga,  ali već duže vreme kruže glasine da će Corvette postati zasebni brend. Sada, nakon premijere nove generacije ovog modela, C8 Stingray, te glasine su ponovo postale aktuelene.  

Chevrolet Corvette C8

Naime, magazin Autoweek preneo je tu informaciju. Navedeno je da će taj novi brend će u svojoj gami imati sedan i SUV ili krosover model.

Inače bismo ovakve informacije svrstali samo u glasine. Međutim, ovoga puta je navedeno da je informaciju sa magazinom Autoweek podelio neimenovani izvor iz GM-a. Naime, on je rekao da GM planira da iskoristi uzbuđenje koje vlada oko premijere nove generacije modela Corvette. „Iz tog razloga će biti lansiran Corvette brend koji će GM-u svakako doneti dosta pozitivog“, naveo je taj izvor.

Naime, taj brend bi u svojoj gami, do 2023. godine imao i SUV i krosover model.

Ako je verovati istom izvoru, Cadillac planira da konstruiše sportski automobil baziran na nedavno predstavljenoj generaciji modela Corvette. Podsećamo, Caddilac je već jedno predstavio automobil baziran na modelu Corvette C6. Taj model je nosio oznaku Cadillac XLR. Cadillac baziran na modelu C8 bi mogao imati Blackwing C8 agregat koji je debitovao kod modela CT6-V. Kod performantnog sedan modela, taj twin-turbo agregat zapremine 4,2 litara razvija 550 KS i 850 Nm obrtnog momenta. To je puno više nego što LT2 agregat razvija kod nedavno predtavljene C8 Stingray.

Da podsetimo, nova genracija američke ikone razvija 495 KS i 637 Nm obrtnog momenta. Više o tom modelu možete pronaći ovde.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery