Sajam automobila u Ženevi

Bugatti u Ženevi predstavio i Chiron Sport „110 Ans“ Edition

U čast 110. rođendana kompanije

Bugatti Chiron "110 Ans" Edition
2.17KPregleda

Bugatti je na ženevskom sajmu automobila, pored glavne atrakcije, moderne interpretacije modela Type 57 SC Atlantinc po imenu La Voiture Noire, predstavio i specijalno izdanje modela Chiron. Ono nosi ime Chiron “110 Ans” Edition, a kreirano je u čast 110. rođendana kompanije.  

Bugatti Chiron "110 Ans" Edition

Ovaj model je baziran na modelu Chiron Sport, a biće proizveden u svega 20 primeraka. Svaki primerak će biti ofarban u “Steel Blue” plavu boju. Tu su i detalji od ugljenikovih vlakana u istoj boji i detalji u bojama zastave Francuske.

Bugatti “110 Ans” Edition je postavljen na mat crnim “Nocturne” alu felnama. Iza njih se kriju kočiona klešta u plavoj boji.

Slične boje su izabrane i za enterijer. Naime, u kabini dominira tamno plava presvlaka, alkantara i detalji od ugljenikovih vlakana. Tu je još crveno-belo-plavih detalja i naravno, Bugatti “110 Ans” Edition logo na naslonima za glave.

Ovaj Bugatti poseduje i “panorama” krov, odnosno dva staklena panela iznad glava vozača i suvozača.

Osmolitarski quad-turbo W16 agregat je ostao potpuno isti. Naravno, nije ni potrebno unaprediti agregat koji razvija 1.479 konjskih snaga (1.103 kW) i 1.600 Nm obrtnog momenta, zar ne?

Napomena: članak je ažuiran novim fotografijama sa Sajma automobila u Ženevi i novim detaljima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery