AktuelnoVesti

BMW slavi 50 godina postojanja M divizije (VIDEO)

1.36KPregleda

Verovali ili ne, ove godine se navršava 50 godina postojanja M divizije, a BMW ima neke zaista ozbiljne planove da proslavi ovaj značajan jubilej.

 

Pre proizvodne ofanzive u mesecima koji dolaze, novi video evocira na neke od najvećih hitova, u isto vreme predskazujući budućnost. Od M1 Procara do Concepta XM, „Mi smo M“ okuplja neke od kultnih modela, pored onih kontroverznih, kao što je iX M60.

 

Ovo je takođe mogućnost da vidimo retro bedž na modernim BMW M modelima. Kao što je poznato, M i M Performance vozila naručena 2022. dobijaju oznaku „stare škole“. U Nemačkoj, vizuelni omaž prošlosti dolazi bez dodatnih troškova. Proizvodnja će započeti u martu, a dostupne će biti neke klasične boje kao što su „Imola“ crvena, „Dakar“ žuta, „Makao“ plava i druge.

 

Nažalost, Vision M Next, nakratko prikazan u videu, neće se materijalizovati u serijski automobil, mada bi predstavljao savršen način za proslavu 50 godina BMW Motorsporta. Umesto njega, posredni naslednik kultnog M1 biće „plug-in“ hibridni SUV, koji će pristići pre kraja 2022 kao serijski XM.

 

Što se tiče lepših, pozitivnijih vesti, u 2022. će konačno na scenu stupiti M3 Touring xDrive, novi M2, a povratak će doživeti i CSL oznaka, koja će pripasti „ogoljenoj“ verziji M4 s dva sedišta, s više snage i „dijetom“ u vidu 100 kilograma manje.

 

Coupe Sport Lightweight nakon M3 E46 CSL bi trebalo da pristigne isključivo sa zadnjim pogonom i automatskim menjačem.

 

„We are M“ video se ne odnosi samo na sportske (i SUV) modele, već ističe i prvi M model BMW Motorrada, M 1000 RR.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery