AktuelnoVesti

BMW serija 2 Gran Coupe stiže na put

3.62KPregleda

BMW serija 2 Gran Coupe je spremna za polazak u svet, iduće sedmice na VG testu

BMW nastoji da klasa limuzina ipak zadrži svoj ugled i sačeka bolje dane. U Los Angelesu krajem prošle godine su predstavili prvu seriju modela 2 u Gran Coupe klasi.

Naime, BMW Serije 2 Gran Coupe je u stvari premijum, kompaktni sedan sa petoro vrata. U gami bavarskog proizvođača pozicioniran je između modela Serije 1 i Serije 3.

Ovaj model je praktično baziran na Seriji 1. Odlikuju ga agresivni prednji deo sa naglašenom maskom i novi farovi. Tu su i veliki usisnici za vazduh tipični za M Performance modele.

Sportski dizajn se nastavlja i ka zadnjem delu. Ističu se alu-felne iza kojih se krije performantni kočioni sistem sa plavim kočionim kleštima. Tu su i naglašene linije karoserije i kućišta bočnih retrovizora u drugoj boji. Naravno, ističe se i padajući krov koji najverovatnije ograničava mesto putnicima na zadnjoj klupi.

Na zadnjem delu se ističe branik sa otvorima i dve izduvne cevi sa bočnih strana malog difuzora.

U unutrašnjosti je u glavnom planu BMW Live Cockpit. On podrazumeva ekran dijagonale 10,3 inča i 10,3-inčnu digitalnu kontrolnu tablu sa bezbednosnim sisteima kao što je praćenje trake, adaptivni tempomat. Kao opcija je dostupan i head-up displej od 9,2 inča.

BMW Serija 2 Gran Coupe stiže u četiri pogonske varijante, od kojih je samo jedna dizel.

Osnovna je 218i sa trocilindarskim agregatom koji razvija 140 KS i biće ponuđena i kao blagi hibri. Četvorocilindarski dizel 220d raspolaže sa 190 KS. Dve snažnije benzinske verzije koriste 2.0-litarski turbo benzinac. Slabija je dostupna samo u SAD, 228i xDrive sa 231 KS i 350 Nm obrtnog momenta koja ubrzava 0-100 km/h za 6 sekundi. Snažnija je M235i xDrive koja razvija 305 KS i 450 Nm i ubrzava za svega 4,7 sekundi.

Slabije verzije su sa pogonom na prednje točkove, dok jači modeli imaju XDrive opciju pogona na sva četiri točka uparenim sa osmostepenim automatskim menjačem.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery