AktuelnoVesti

BMW serija 2 dobija nove motore, „četvorka“ novu AWD pogonsku varijantu

797Pregleda

Gotovo svake godine BMW ima običaj da lansira seriju unapređenja za postojeću modelnu ponudu, ili makar njen deo.

 

To je onaj deo godine kada bavarski proizvođač predstavlja nove motore i opcije, koji će biti ti u ponudi kod izvesnih modela. Serija unapređenja o kojoj govorimo je ovoga puta ekskluzivno vezana za evropsko tržište.

 

 

BMW-ovi puritanci će verovatno biti srećni što serija 2 Coupe dobija novi 2,0-litarski turbobenzinski motor. Standardno, ova jedinica je uparena s osmostepenim automatskim menjačem koji na zadnje točkove šalje 245 ks (180 kW). Svaki 230i kupe dolazi s funkcijom kontrole brzog starta, što pomaže sprintu do stotke za samo 5,9 sekundi.

 

Opciono, kupci će moći da biraju M sport diferencijal u zadnjem pogonskom sklopu. Active Tourer, manje uzbudljiv „brat“ serije 2 Coupe, biće dostupan i u verziji s pogonom na sve točkove, počev od marta.

 

223i xDrive Active Tourer koristi blagi hibridni sistem od 48 V u kombinaciji s četvorocilindarskim turbomotorom, isporučujući 218 ks (160 kW) na sve točkove. U redu, ovo nisu brojke na nivou jednog „hot heča“, ali s ubrzanjem do 100 km/h za 6,9 sekundi, bavarski monovolumen je na visokom nivou.

 

 

Idemo dalje… Serija 4 Gran Coupe dobija novu verziju u formi 430i xDrive. Radi se o kupeu s četvoro vrata, pogonjenom 2,0-litarskim motorom koji snagu na sve točkove šalje preko osmostepenog automatskog menjača i xDrive AWD sistema. U međuvremenu, počev od proleća ove godine, X3 i X4 će standardno biti isporučivani s automatskim tempomatom sa „stani/kreni“ funcijom, koji zamenjuje prethodni tempomat s funkcijom kočenja.

 

Ako ste zainteresovani za iX, najsofisticiraniji BMW-ov serijski automobil do danas, on će od marta 2022. biti dostupan s Parking Assistant Professional sistemom, koji može da memoriše različite manevre na distanci od 200 metara. Naime, ako ponovo pristignete na neku od prethodno mapiranih tačaka, sistem može u potpunosti da preuzme kompletan proces parkiranja, što uključuje ubrzavanje, kočenje, upravljanje i promene stepena prenosa.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery