AktuelnoVesti

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

7.99KPregleda

Bez sumnje, BMW M5 raspolaže izuzetnim mogućnostima. Etablirao se kao „vladar autobanova“ još od lansiranja 1984.

 

Visoke brzine nikada nisu bile problem za ovaj bavarski model, a ovaj G90 M5 može da „krstari“ bez većeg napora brzinama preko 290 km/h. Naravno, uvek postoji oni koji hoće „još“ u smislu brzine i snage.

 

Dobar primer za to je radionica Evolve Automotive, koja je u ruke uzela M5 iz aktuelne generacije i „nasvirala“ ga do 1.000 ks i 1.300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Poređenja radi, standardan model isporučuje 600 konja i 750 Nm.

 

Dakle, prirast u snazi je sličan ukupnoj „vatrenoj moći“ kojom je raspolagao M5 E39! Naravno, to je privuklo ekipu AutoTopNL da ga „isproba“ na autobanu. Cilj je obaranje brzine od 310 km/h, koliko je postigao M5 CS. Kako je ovaj „eksperiment“ protekao?

 

Modifikovana superlimuzina je po GPS-u dostigla 318 km/h, dok je na brzinomeru vrednost dostigla 322 km/h, pre nego što je vozač „pustio gas“. Pre nego što konstatujete da je to mali napredak u odnosu na prirast u snazi i obrtnom momentu, neke stvari treba spomenuti. Za početak, brzina je postignuta na javnom putu, tako da svaka čast vozaču što je uopšte uspeo da dobaci do dotične brzine. Na drugom mestu, digitalni brzinomer M5 je prilično prezican, ne odstupajući mnogo od GPS očitavanja.

 

Da li ovaj M5 može da pojuri brže od 320 km/h? Definitivno može, ali to ćemo videti u nekom drugom videu.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery