AktuelnoVesti

BMW M3 se pomalja u „Hulk“ stilu

1.68KPregleda

BMW je već potvrdio da će novi M3 i M4 biti predstavljeni kasnije u toku ovog meseca, ali je australijski ogranak kompanije pružio i precizan datum – 23. septembar

 

Mada nije pružio informacije vezane za satnicu, BMW Australia je lansirao nove „tizer“ slike M3. Možemo da vidimo automobil koji ide stopama serije 4 Coupe, usvajajući masivnu masku hladnjaka, pored koje počivaju veliki usisni otvori s insertacijama u vidu „pčelinjeg saća“. Možemo uočiti stilski izražajne farove, „nabubrelu“ haubu i metalik zeleni finiš u „Hulk“ nijansi.

 

 

Doduše, to bi bilo to što se otkrivanja tiče, ali na prethodnim špijunskim fotografijama smo mogli da konstatujemo aerodinamične retrovizore, sportske pragove i agresivniji zadnji deo, sa sportskim odbojnikom, spojlerom na poklopcu prtljažnika i kvartetom završetaka izduvnih cevi.

 

 

Što se pogona tiče, on je takođe poznat, a reč je o 3,0-litarskom twin-turbo rednom šestocilindrašu, koji se već nalazi ispod hauba X3 M i X4 M. Kada govorimo o snazi, ona će biti dostupna u nivoima od 480 i 510 konja.

 

 

Pored toga što su snažniji, novi primerci će biti u ponudi s novim pogonskim sistemom na sva četiri točka. Da bi puritanci bili srećni, tu je i verzija s pogonom na zadnje točkove i šestostepenim manuelnim menjačem.

 

 

Naravno, i drugi M modeli u razvoju, a BMW je već potvrdio M4 kabriolet, koji će nastupiti u neko vreme sledeće godine. Nakon njega će uslediti novi M3 Touring, kao model za 2022., jer je kompanija prethodno saopštila da je karavan u ranim fazama razvoja dugog dve godine.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery