Vesti

BMW M3 Evo E30 u izdanju kompanije Vilner

BMW M3 Evo E30
5.96KPregleda

Da je bugarska tjuning kompanija Vilner zapravo Deda Mraz, onda bi njene saonice definitivno bile ovaj prelepi BMW M3 Evo E30. Ovaj model je proizveden 1990. godine, ali je daleko od fabričkog stanja.

BMW M3 Evo E30

Ovaj klasični sportski kupe je ofarban u “Imola Red II” crvenu boju koja pokriva sve panele karoserije. Tu je i spojler ispod prednjeg branika koji je izrađen od ugljenikovih vlakana. Zatamnjeni Hella farovi imaju brisače, a tu su i specijalne svetlosne jedinice na zadnjem delu automobila. Aluminijumske felne veličine 18 cola je izradila kompanija BBS, a sve to je doprinelo da dizajn ovog modela bude osvežen i da izgleda impresivno.

 

 

Impresivna je i kabina, odnosno enterijer automobila. Ovde su ljudi iz bugarske tjuning kompanije ugradili Sparco prednja sedišta sa sigurnosnim pojasevima po uzoru na one iz trkačkih automobila. Sedišta su presvučena u tekstil sa kožnim ivicama. Isti materijal prekriva i panele vrata, ručicu menjača, i “nebo” odnosno plafon. Predstavnici kompanije navode da je ovaj materijal funkcionalan i udoban, posebno leti.

 

 

Opisan kao “verovatno najbolji na prostoru Balkanskog poluostrva” ovaj specijalni BMW M3 Evolution je težak svega 1.200 kilograma. Ispod njegove haube krije se redni šestocilindarski agregat iz modela M3 E36 koji razvija 316 konjskih snaga (236 kW) i 350 Nm obrtnog momenta. Snaga se na zadnje točkove šalje preko petostepenog manuelnog menjača.

BMW M3 Evo E30

Kao šlag na tortu, Vilner je kreirao i maketu ovog modela koja takođe izgleda impresvino.

Da li vam se dopada ovaj, od strane kompanije Vilner, tjunirani BMW M3 Evo E30? Pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery