970_250_eko
Vesti

BMW i2 stiže 2024. godine!?

Prodavaće se po ceni manjoj od 30.000 evra, a biće baziran na platformi koja je razvijena u saradnji sa Daimler AG

BMW i3/BMW i2
738Pregleda

Prema najnovijim informacijama, BMW radi na potpuno novom „i“ modelu, koji će nosti ime i2.

BMW i3/BMW i2

Šef razvojnog odeljenja bavarskog proizvođača automobila, Klaus Frohlih, naglasio je da BMW radi na novom, malom električnom modelu.  On je naveo da bi to vozilo na tržište moglo da stigne već 2024. godine, te da će koštati manjo od 30.000 evra.

S obzirom da je i2 tek u početnoj fazi razvoja, ostaje da se vidi da li će on biti naslednik modela i3 ili će u gami kompanije biti pozicioniran kao posebni model. BMW Blog prenosi da će i2 imati slične dimenzije kao i3. Međutim, to što će biti jeftiniji od druge generacije modela i3 će kompaniji BMW omogućiti da ga prodaje uporedo sa tim modelom.

Prenosi se da će novi i2 biti znatno jeftiniji od modela i3 zbog platforme na kojoj će biti baziran. Naime, ta platforma neće biti izrađena od ugljenikovih vlakana, već od znatno jeftinijeg aluminijuma ili čelika. U istom izveštaju se navodi i da je BMW zainteresovan da na toj platformi radi zajedno sa kompanijom Daimler. Ako do toga zaista dođe, na njoj će biti bazirana i druga vozila iz oba brenda, uključujući i plug-in hibride i potpuno električne automobile.

Međutim, manja cena neće biti jedino što će privlačiti kupce. Sudeći prema novim izveštajima, ovaj model će imati konvencionalniji dizajn od modal i3. To znači da bi i2 mogao imati fomu malog sedan modela ili kupea.

Napomena: na fotografijama se nalazi model BMW i3. 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery