AktuelnoVesti

BMW se intenzivnije posvećuje ekologiji uz predstavljanje 100% reciklažnog vozila

1.51KPregleda

BMW planira da redukuje emisiju ugljenika u okviru životnog ciklusa svojih vozila uključujući i proizvodni proces, za najmanje 40 odsto do 2030., u poređenju s nivoom iz 2019.

 

Novi cilj je u odnosu na raniji za trećinu optimističniji.

 

Da bi ovo postigao, minhenski proizvođač namerava da poveća udeo reciklažnih i materijala za višekratnu upotrebu u proizvodnji na 50 odsto, u odnosu na trenutnih 30 procenata.

 

„Mi smo posvećeni jasnom kursu za postizanje cilja od 1,5 stepeni“, rekao je šef kompanije, Oliver Cipse, imajući na umu Pariski klimatski sporazum.

 

BMW je u to ime lansirao „tizer“ i Vision Circular konceptnog automobila, s kojeg će skinuti veo na IAA u Minhenu u ponedeljak. Reč je o automobilu koji može u potpunosti da se reciklira (100%), i koji otelotvoruje tvrdnju kompanije da je najodrživiji  proizvođač u premijum segmentu.

 

Mada se kompletna automobilska industrija okreće električnim automobilima, BMW nije bio voljan da postavi egzaktan rok vezan za postepeno ukidanje automobila na fosilna goriva, ukazujući na ograničenja vezana za ekspanziju baterijski pogonjenih vozila, uključujući nedostatak infrastrukture za punjenje širom EU i drugde.

 

Ipak, bavarski proizvođač je u prošlosti postavio čitav niz ciljeva vezanih za održivost, uključujući generisanje najmanje polovine prodaje BMW grupe iz električnih vozila do 2030., odnosno smanjenje emisije ugljen-dioksida po vozilu i pređenom kilometru za najmanje polovinu u odnosu na nivo iz 2019., u okviru istog vremenskog perioda.

 

Poput konkurenata, BMW je upozorio da bi njegovi prihodi u mesecima koji dolaze mogli biti ugroženi nestašicom čipova i poskupljenjem repromaterijala, uprkos tome što je na osnovu poslednjih kvartalnih rezultatu izvestio o dobiti višoj od očekivane.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery