AktuelnoVesti

BMW će biti spreman ako već od 2030. stupi na snagu zabrana proizvodnje konvencionalnih vozila

3.29KPregleda

BMW će biti spreman u slučaju eventualne zabrane automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem od 2030. pa nadalje, jer će imati kompletiranu ponudu električnih modela, kaže šef bavarske kompanije, Oliver Cipse.

 

EU je predložila efektivnu zabranu na vozila koja koriste fosilna goriva, počev od 2035., kao deo šireg paketa mera borbe protiv globalnog zagrevanja.

 

„Mi ćemo biti spremni za zabranu SUS motora. Ako neki region, grad ili zemlja dođu na ideju da zabrane vozila na fosilna goriva, mi ćemo imati ponudu za njih“, rekao je Cipse na konferenciji održanoj u Nirtingenu kraj Štutgarta.

 

„BMW grupa nije zabrinuta u vezi s tim. Da li je to dobra ideja, to je drugo pitanje, ali mi ćemo imati rešenje.“

 

Za razliku od rivala, uključujući VW grupu i General Motors, BMW nije postavio krajnji rok kada je reč o proizvodnji automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem. Međutim, saopštio je da očekuje da se 50 odsto globalne prodaje do 2030. odnosi na elektromobile.

 

BMW trenutno u gamu uvodi iX SUV električnu perjanicu i i4 sedan. Baterijski pogonjene verzije serije 7 i X1 SUV-a, pristići će sledeće godine, dok će električne varijante serije 5 i Mini Countrymana biti lansirane 2023.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery