AktuelnoVesti

Bentley zadovoljan što će biti pod Audijem a ne Porscheom

2.05KPregleda

Audi započinje nadzor nad Bentleyjem 1. marta 2021.

 

Britanska marka neće žuriti s isporukom svog prvog serijskog električnog vozila, jer kompanija nije zadovoljna aktuelnom tehnologijom baterija. Firma iz Krua želi da njeni budući elektromobili „apeluju na moderne luksuzne vrednosti“, a to što će od sada biti pod upravom Audija, šef Bentleyja vidi kao pozitivan korak.

 

Edrijen Holmark je zadovoljan novim internim transferom unutar Volkswagen grupe, jer smatra da je za Bentley bolje da je pod nadzorom Audija nego Porschea. Ovaj potez, koji bi trebalo da „omogući ostvarivanje sinergija kao deo strategije elektrifikacije dva premijum brenda“, na snagu stupa 1. marta 2021.

 

„Imaćemo mnogo više sinergija s Audijem u narednih pet do deset godina nego što bismo imali s Porscheom, jer Porsche je više sportski orijentisan a mi smo više okrenuti luksuznom nego performantnom aspektu“, rekao je Holmark tokom nedavne onlajn konferencije. U ovom trenutku nije poznato da li će Audi preuzeti udeo u Bentleyju, „jer to nije trenutno određeno“.

 

Ulazak u okrilje Audija znači da će Bentley moći da koristi drugačije podešene i kalibrisane platforme. S obzirom na to da Audi više naginje komforu u poređenju sa sportskim modelima Porschea, ovo verovatno znači da će inženjeri Bentleyja imati lakši zadatak kada budu dostupne arhitekture konvertovali za potrebe svojih ultraluksuznih modela.

 

„Kod aktuelnih automobila, morali smo da odradimo inženjering na tim arhitekturama nakon što su one u velikoj meri bile kompletirane“, prokomentarisao je Holmark. „Razlika je sada što smo s ovom novom električnom platformom na pravom putu od samog početka u smislu šta želimo da postignemo.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery