AktuelnoVesti

Automobilski giganti u borbi sa COVID19

FCA i PSA
2.39KPregleda

PSA Grupa pomaže u pravljenju 10.000 respiratora u Francuskoj

PSA Grupa pridružila se automobiskim kompanijama koje pomažu proizvodnju medicinskih respiratora, preko potrebnih dok se zemlje širom sveta bore sa pandemijom koronavirusa.

Auto News prenose da će francuski automobilski konglomerat sarađivati sa proizvođačima respiratora Air Likuide Medical Sistems, Schneider Electric i Valeo prilikom proizvodnje 10.000 respiratora koji će biti gotovi do polovine maja.

U tu svrhu, PSA je osnovao posebno postrojenje u okviru svoje fabrike u francuskom gradu Poasiju. U njemu će raditi više od pedeset dobrovoljnih radnika koji će započeti izgradnju mehaničkih komponenti za respiratore. Završna montaža sistema vršiće se u obližnjoj fabrici Air Likuide u Ontoniju.

Pored toga, još pedesetak dobrovoljaca zaposlenih u PSA istraživačko-razvojnom centru u Veliziu imaće priliku da se pridruže fabrici Air Likuide, udaljenoj samo nekoliko kilometara.

PSA se tako pridružio drugim  automobilskim grupacijama i brendovima koji su uzeli učešće i pomažu borbu sa pandemijom. Juče smo videli kako Škoda podržava organizacije i institucije koje pomažu suzbijanje širenja virusa u Češkoj.

General Motors je najavio početak proizvodnje maski za lice i isporuku prvog kontigenta od 20 hiljada komada do kraja nedelje.

Takođe, kompanije FCA, McLaren, Tesla i Volkswagen predstavile su planove za proizvodnju medicinske opreme. Čak i Lamborghini pravi maske i štitnike za lice u svom italijanskom sedištu u Sant´Agata Bolonjeze.

Jedna od najznačajnijih vesti stiže iz Forda, koji je u ponedeljak najavio da će proizvesti 50.000 respiratora tokom sledećih 100 dana u fabrici u Mičigenu, a u saradnji sa zdravstvenom jedinicom kompanije General Electric. Pojednostavljene Ford respiratore koji ne moraju da koriste električnu enrgiju odobrila je Agencija za hranu i lekove SAD. Oni ispunjavaju kriterijume i udovoljavaju potrebe većine pacijenata zaraženih COVID-19, oslanjajući se na pritisak vazduha za razliku od rada na struju kod konvencionalnih respiratora.

Bitnu društveno odgovornu poruku „Držati odstojanje“ poslali su tokom prošle nedelje brendovi Mercedes-Benz, Volkswagen i Audi .

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery