Vesti

Auto trke za vikend na Mišeluku!

Most slobode i petlja se zatvaraju za saobraćaj

Trka, Mišeluk
2.29KPregleda

Tradicionalna auto-trka „Velika nagrada Novog Sada 2019“ biće održana 25. i 26. maja na stazi Mišeluk. Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare. Na njoj su se prisutnima obratili član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i u ime organizatora, predsednik „Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad“ Marko Sandiki. 

Trka, Mišeluk

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković je naveo da je ovo 37. Velika nagrada Novog Sada.

„Grad Novi Sad prepoznaje značaj i tradiciju ove manifestacije i podržava je. Izuzetno je važno što pored sportskog, manifestacija ima i edukativni karakter. To se vidi u tome što je velika pažnja usmerena na promociju bezbednosti u saobraćaju. Posebno kod ugroženih kategorija učesnika, kao što su deca i omladina.“, rekao je Vladimir Stojković. On je pozvao sve ljubitelje automobilizma da predstojećeg vikenda uživaju u prazniku ovog sporta. Takođe, on je i apelovao na sugrađane koji tih dana budu želeli da pređu na sremsku stranu da budu strpljivi i koriste alternativne pravce koji će biti prohodni.

Predsednik „Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad“ Marko Sandiki rekao je da je kružna auto-trka „Velika nagrada Novog Sada 2019“ i ove godine u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Trka, Mišeluk

U subotu, 25. maja u 12 časova održava se zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije. U nedelju, 26. maja u 12 časova, na stazi Mišeluk je na programu trka „Velika nagrada Novog Sada 2019“.  Ona će biti bodovana za otvoreni šampionat Srbije. Na trci se očekuje nastup takmičara iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Trka je od strane Grada Novog Sada i ove godine proglašena manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta. Organizaciju tog događaja su pomogla sva javna i javno-komunalna preduzeća. Ove godine se očekuje nastup preko 90 takmičara u 12 klasa i 5 divizija.“, naglasio je Sandiki.

Ulaznica za trku košta 300 dinara, može se kupiti u Gigstixovim prodavnicama kao i na svim prilazima Mišeluku. Deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Most slobode biće zatvoren za saobraćaj u subotu, od 10 do 18 časova, i u nedelju od 9.30 do 17 časova. Vozači će biti preusmereni na alternativne pravce.

Izvor: 021.rs

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery