AktuelnoVesti

Audijevi radnici priskaču Porscheu u pomoć

3.08KPregleda

U okviru čudnog spleta događaja, Porsche je morao da pozajmi ni manje ni više nego 400 radnika od Audija

 

Razlog je velika potražnja za Taycanom, što očigledno kompanija iz Cufenhauzena ne može sama da postigne.

 

Navodno, performantnom električnom sedanu je potrebna sva pomoć koju može da dobije, jer Porsche jednostavno ne može da proizvede dovoljno primeraka na vreme.

 

 

Automobilwoche izveštava da će velika grupa zaposlenih u Audiju svoju platu zaraditi radeći za Porsche, i to najmanje dve naredne godine, s tim što je deo tog osoblja već započeo rad početkom juna.

 

„Audijevci“ će raditi u glavnim oblastima proizvodnje, uključljučujući sklapanje, karoseristički departman i lakirnicu.

 

Dve godine unazad, 2018., nakon što su započele porudžbine za električnim sportskim sedanom počele da se umnožavaju, Porsche je odmah udvostručio godišnji cilj s 20.000 na 40.000 jedinica, ali ispostavilo se da čak i to nije dovoljno da bi se bilo u skladu s potražnjom.

 

Taycan je s isporukama u SAD započeo tek 2020., ali uprkos tome i startnoj ceni od 103.800 dolara i tržištu zasićenog Teslama, jednostavno ne može da ispoštuje sve kupce na vreme.

 

Uprkos tome što se tek približio Teslinom Modelu S u najefikasnijoj verziji po pitanju prodaje, Taycan je američkog rivala potukao u svim trkama ubrzanja, kao i drugim ispitima na planu performansi.

 

Uskoro će se ovoj „električnoj priči“ i „nemačkoj ofanzivi“ pridružiti i Mercedes-Benz EQS i Audi e-tron GT, koji s Taycanom deli platformu i veći deo detalja.

 

 

Trenutno, jedini EV baziran na arhitekturi od 800 V, Porsche Taycan ima tri dostupne verzije: 4S, Turbo i Turbo S, sa sinhronim elektromotorima s permanentnim magnetima, koji pružaju do 770 ks.

 

Taycan Cross Turismo, „karavanska“ verzija, trebalo bi na scenu da stupi do kraja godine, ali njegov razvoj je obustavljen do početka 2021., jer Porsche jednostavno pravi „previše“ novca s aktuelnim modeom, tako da najpre treba da zadovolji neočekivano visoku potražnju. Samim tim, neophodna je pomoć prijatelja u vidu Audija.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery