Vesti

Audi RS7 Sportback premijerno u Frankfurtu!

Zvanično potvrđeno

Audi RS7 Sportback - render fotografija
4.74KPregleda

Audi je danas i zvanično potvrdio da će na Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti dva nova modela. Jedan od njih je potpuno novi Audi RS7 Sportback koji će svoju svetsku premijeru imati 10. septembra. Zajedno sa njim će premijerno biti predstavljen i koncept automobil po imenu AI:TRAIL.

Audi RS7 Sportback

Ono što znamo jeste da će novi Audi A7 Sportback deliti mehaničke komponente sa nedavno predstavljenim Audi RS6 Avant. To znači da će se ispod njegove haube naći twin-turbo V8 ageregat zapremine četiri litara. On će razvijati 592 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Takođe znamo i da će imati “blago” hibridni sistem sa električnom mrežom od 48 Volti.

Snaga će se naravno slati svim točkovima preko osmostepenog automotaskog menjača. Tu je i Quattro sistem koji će omogućiti modelu RS7 Sportback da “startuje impresivno”.

Audi RS6 Avant

Do sada smo viđali samo kamuflirane prototipove. Međutim, nakon premijere modela RS6 Avant imamo prilično dobru ideju šta možemo očekivati od novog Audi RS7 Sportback. Tako smo pre nekoliko nedelja objavili i tizer fotografiju za koju verujemo da prilično dobro oslikava kako će izgledati serijski model.

Performanse će takođe biti slične modelu RS6 Avant. Taj model od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,6 sekundi i postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Novi Audi RS7 Sportback će imati i adaptivno vazdušno vešanje…

Pored toga što će predstaviti novi RS7 Sportback, Audi će u Frankfurtu predstaviti i druge modele. To su Audi RS6 Avant, osveženi A4 i Q7, novi A1 Citycarver i Q3 Sportback. Tu će biti i gore pomenuti koncept AI:TRAIL.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery